Tuesday, March 24, 2015

Зимовий сад: від мрії до реальності

До азалось б, ще недавно в нашій країні зимові сади можна було зустріти хіба що у великих палацах культури, санаторіях, кінотеатрах, готелях та торгових центрах. Пройшло зовсім небагато років, і вже навіть безземельні громадяни прагнуть створити хоча б крихітний райський куточок на ... заскленій лоджії. У громадян заможних питання стоїть не менш жорстко - скільки десятків квадратних метрів відвести під саму модну кімнату - зимовий сад.

Людина завжди прагнула приручити природу, всупереч клімату вирощувати рослини, нехарактерні для даної місцевості. Першими віддали данину зимовим садам багаті громадяни стародавнього Риму. Незважаючи на це зимовий сад вважається «чисто англійської конструкцією». Саме англійці на початку XIX століття зробили по-справжньому модними консерваторіуми - засклені споруди, що зв'язують навколишній ландшафт з основною будівлею і дарують вічне літо.

Праобразом російських зимових садів можуть служити як сади на дахах часів царя Михайла Романова, так і криті оранжереї, поширені в панських садибах кінця XVIII століття. Вони вдало поєднували вирощування екзотичних рослин, вміст не менш екзотичних птахів і куточки відпочинку з фонтанами, диванами та кріслами-гойдалками.

Садибні криті зимові сади найчастіше будувалися як окремі павільйони, займаючи досить значні площі. Іноді вони представляли собою прибудову до житлового будинку, своєрідну «зелену» вітальню.

І сьогодні архітектори все частіше включають у свої проекти конструкції зимових садів. Принцип їх спорудження все той же: це або окрема споруда, або частину будинку. Як і в минулі століття, таке приміщення не просто модна частина інтер'єру, забава для багатих - а особливий світ, що дарує людині відчуття гармонії з навколишнім світом, продляют такий короткий російське літо.
   

Типи зимових садів

І так, ви вирішили створити зимовий сад. Перш ніж приступати до цієї складної роботі, визначитеся, що ви хочете мати, яку суму можете дозволити собі витратити.

Окремо стоїть споруда для зимового саду більше підходить для організації оранжереї, де будуть вирощуватися екзотичні рослини. Для зимового саду краще використовувати вбудовані або прибудовані приміщення. Вони менш дороги в змісті, зате більш ефективно виконують роль сполучної ланки між будинком і навколишнім ландшафтом.

У середній смузі Росії використовуються зимові сади трьох типів. У першому типі підтримується температура 20-25 ° С і вологість не нижче 70%. Практично це додаткова житлова кімната зі своєрідним інтер'єром.

У другому типі зимового саду в осінньо-зимовий період температура підтримується на рівні 12-15 ° С, а вологість у літній час може підвищуватися до 75%. Це приміщення в якості житлової кімнати більш інтенсивно використовується в теплу пору року.

У третьому типі приміщень в зимовий період температура підтримується на рівні 5-10 ° С. Незважаючи на досить прохолодну атмосферу, тут чудово переживають період спокою багато рослин, та й люди із задоволенням відпочивають на свіжому, бадьорить повітрі.
Архітектурне рішення зимового саду

До акой б ви не хотіли зимовий сад, його проектування - справа серйозна і під силу тільки кваліфікованому архітекторові. Крім того, проектування та будівництво зажадають залучення великої кількості вузьких фахівців. Дуже важливо вже на стадії проектування підключати до роботи і фітодизайнера.

Але саме архітектор повинен продумати рішення майбутнього зимового саду. Воно залежить не тільки від завдань, а й загального стильового рішення будинку. Класичними вважають англійські консерваторіуми, виконані у вікторіанському або григоріанському стилі. Зовні вони нагадують багатогранний еркер з трьох- або пятіскатной скляним дахом. На відміну від них «середземноморський солярій» завжди має односхилий дах. Канонами російського дерев'яного зодчества більш підходять солярії з двосхилими дахами на високому фундаменті.

При вирішенні архітектурних завдань зовсім не обов'язково розміщувати зимовий сад на першому поверсі. З успіхом він може існувати на широкій галереї другого поверху або над гаражем. Часто зимовий сад суміщають з басейном. Оригінально виглядають зимові сади на даху. Зимовий сад може розміщуватися і в атріумі.

Проектуючи зимовий сад, потрібно враховувати не тільки необхідні світлові та теплові характеристики, але і те, що його площа повинна бути не менше 15 м 2., Висота не менше 2,7 м, а глибина - мінімум 3 м. І дуже важливо враховувати умови російської зими, т. е. снігові і вітрові навантаження на скляний дах, необхідність фундаменту висотою не менше 70 см.
Сучасні матеріали і конструкції для зимових садів

З овременной зимовий сад - це співдружність скляних поверхонь з несучим каркасом. Для виготовлення каркаса використовуються алюміній, дерево, сталь або пластик. Дерево, на жаль, занадто дорого, тому його використовують вкрай рідко, захищаючи зовнішню сторону алюмінієвими накладками.

Зимові сади великого обсягу найчастіше роблять з алюмінієвого профілю високої якості. Це оптимальний матеріал, міцний, легкий, стійкий до впливу ультрафіолету і температурних перепадів. До того ж, алюміній пожежобезпечний і екологічний.

ПВХ-профіль відноситься до економ-класу, він приблизно в 3 рази дешевше алюмінієвого. Однак при виборі такого профілю важливо не помилитися в якості пластику. На жаль, багато подібних профілі недовговічні, швидко деформуються і навіть розтріскуються, реагуючи на перепади температур. До того ж, за рахунок абсорбування пилу дуже швидко набувають брудний колір.

Знизити витрати на спорудження зимового саду можна, комбінуючи алюмінієвий профіль з якісним ПВХ-профілем, армованим сталевим каркасом або стрижнями. При цьому слід знати, що для стін, скатів даху і елементів, що відкриваються (кватирки і фрамуги) використовуються різні профілі. Особливу увагу слід приділити міцності і термічними якостями профілю для даху.

Зверніть увагу, що профілі, використовувані для віконних склопакетів, непридатні для зимових садів!

Для зимових садів з великими прозорими прольотами використовують сталевий профіль, оброблений порошковими антикорозійними матеріалами. У такий каркас допустимо вставляти склопакети, укладені в алюмінієвий профіль.

Каркас обов'язково повинен бути забезпечений спеціальними водовідвідними каналами, по яких атмосферна волога буде потрапляти у водостічну систему. А водонепроникність всіх стиків каркаса повинна бути забезпечена спеціальними стрічками і притискними планками.

Який би конфігурації не був каркас зимового саду, він повинен мати оптимальну кількість кватирок на стінах і фрамуг або покрівельних люків на даху.

Дуже ретельно слід підходити до підбору скла для зимового саду. Найчастіше використовуються одинарні склопакети з товщиною скла 4-6 мм. Причому це має бути скло з високими теплоізоляційними характеристиками. Для даху використовується тільки ударостійке скло, а всі елементи, що відкриваються забезпечуються високоміцної і надійною фурнітурою. Для уникнення запотівання скляних поверхонь рекомендується використовувати склопакети з електропідігрівом.

Замість скла можна використовувати в зимовому саду полікарбонат. Він дешевше і легше склопакетів. Більш високі міцнісні і теплотехнічні характеристики у стільникового полікарбонату товщиною 24 мм. Правда, светопропускная здатність навіть прозорих сортів полікарбонату нижче, ніж у склопакетів, до того ж він складніше у догляді, а при проектуванні необхідно враховувати лінійне розширення цього матеріалу.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su