Saturday, March 28, 2015

Ручна праця на благо саду

У ека змінюють один одного, а головний метод боротьби з шкідниками та хворобами залишається колишнім - механічний, хоча точніше було б сказати ручний. Звичайно, прополка бур'янів, які є переносниками комах і хвороботворних мікроорганізмів, обприскування і багато інших захисні роботи на великих площах сьогодні проводяться за допомогою механізмів. Але в саду, який пестять і плекають, найнадійніший, екологічно чистий і виправданий механізм - руки професійного садівника.

Якщо систематично видаляти з'являються бур'яни, своєчасно обривати уражені шкідниками листочки і плоди, видаляти місця зимівлі шкідників, обприскувати рослини настоями трав, та просто стежити за здоров'ям саду, то і радикальних заходів застосовувати не доведеться. Однак крім системи в догляді за садом важливо знати і терміни появи тих чи інших шкідників, поширення хвороб, а значить і терміни профілактичних і захисних робіт.

Кваліфікований садівник знає, коли і як накладати ловчі пояси на дерева, навіщо знімати муміфіковані плоди, гнізда комах-шкідників і не облетіли листя, зачищати стару кору, вирізати пошкоджені гілки, пломбувати дупла, розвішувати пастки і використовувати гусеничний клей. До речі, якщо в саду багато плодових дерев, то краще використовувати феромонні пастки.

Дуже важливо в саду своєчасно помітити вогнища захворювань. Особливо це стосується вірусних хвороб рослин. І тут потрібна тверда рука, тому що віруси не лікуються. Варіант тільки один: без зволікання рослина викопувати і спалювати. Як би вам не хотілося помилуватися цвітінням незвичайного тюльпана або лілії. При цьому важливо дотримуватися гігієнічні заходи: хворі рослини зрізують і викопують інструментом, який потім обов'язково дезінфікується.
Термічні методи

Т рудно уявити собі сучасний сад без цибулинних рослин. Вони домінують навесні, вражають буйством фарб і ароматів влітку і торжествують на початку осені. Але для цього потрібно дотримуватися правил агротехніки і ретельно стежити за здоров'ям посадкового матеріалу. На жаль, більшість цибулинних до нас надходить з-за кордону, де не надають значення довговічності цибулин, орієнтуючись на те, що кожен сезон власник саду буде купувати нові сорти і гібриди.

У наших традиціях зберігати і навіть розмножувати посадковий матеріал. Завдяки цьому в аматорських садах збереглися багато дуже цінні сорти та гібриди. Зберігаються вони завдяки тому, що квітникарі просто проводять знезараження садивного матеріалу, в тому числі за допомогою гарячої води.

Термічне знезараження застосовується і на посадках настільки улюбленої нами суниці, в тому числі і декоративних видів, на живоплотах із золотистої смородини, на чагарниках, уражуються борошнистою росою.

Обробку теплом проводять як гарячою водою, так і прогреванием посадкового матеріалу в духовці. Але робота ця дуже складна і вимагає знань і досвіду. Для одних рослин потрібна температура 40 градусів, для інших можливе підвищення до 60 градусів.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su