Saturday, March 28, 2015

Хімічні засоби захисту саду

Будь то декоративний сад або плодовий, наше дітище потребує постійної турботи і захисту. Було б помилкою вважати, що, відмовившись від городу, яблунь та смородини, ми можемо розраховувати, що квітники, газон і декоративні дерева пощадять полчища шкідливих комах, гризунів і хвороботворних грибів. Ті ж слимаки, що об'їдають качан капусти, з успіхом харчуються листям дорогоцінної хости, роблячи її ошатний кущ огидним. А «грона» попелиці на молодих пагонах троянд ще гірше, ніж на гілках сливи.

Звичайно, в наших силах звести наноситься ними шкоду саду до мінімуму навіть без спеціальних засобів. При грамотній закладці саду, підборі стійких рослин, своєчасному видаленні бур'янів, залученні птахів і корисних комах битву можна одержати з найменшими втратами. А головне - за мінімальної підтримки хімічних засобів захисту.

Як відомо, для боротьби з бур'янами, хворобами та шкідниками рослин використовуються механічні, агротехнічні, хімічні та біологічні методи. Здоровий і гарний сад - результат раціонального поєднання цих методів. Звичайно, якщо власники дотримуються практики органічного землеробства, то хімічні методи виключаються.
До «хімії»

Прежде ніж розкривати ампулу з будь-яким хімічним засобом захисту саду, подумайте, чи все зроблено для природного обмеження поширення шкідників і хвороб. Сад, як і будинок, завжди повинен бути прибраний, а восени і навесні в ньому потрібно робити генеральне прибирання. Багато шкідники та хвороби ховаються під опалим листям, серед рослинних залишків, в муміфікованих плодах, в тріщинах кори. Причиною зараженості саду шкідниками та хворобами часто є неписьменна планування посадок, загущенность, несумісність деяких видів, привнесення в сад заражених рослин, відсутність в саду корисних комах і птахів. У рослинному світі є також чимало таких рослин, які успішно відлякують шкідників.

На перший погляд, хімічні засоби більш швидкі і дієві. Але й вони дають хороший результат тільки на тлі високої агротехніки в саду. На жаль, забезпечити це далеко не всім під силу, та й знання тут потрібні. Тому все більше число власників заміських резиденцій і садів воліють користуватися послугами професійних садівників, укладати договори на абонентське обслуговування, яке включає і обробки саду від шкідників і хвороб. Економити на цьому недоцільно.

Підтримка високої агротехніки, механічні методи боротьби з шкідниками та хворобами - це трудомісткий вид робіт в саду. Застосування хімічних і біологічних засобів захисту - небезпечний, що вимагає дуже грамотного підходу і дотримання правил безпеки. А в комплексі це говорить на користь залучення професіоналів з догляду за садом.
Регулятори росту

ГРибне хвороб і навалі шкідників частіше піддаються ослаблені рослини. Тому сучасні технології вирощування саджанців і розсади припускають застосування регуляторів росту і стимуляторів коренеутворення. З їх допомогою виходить якісний посадковий матеріал, стійкий до цілого ряду хвороб і шкідників.

Рослини в саду також рекомендується обробляти стимуляторами росту. Так, перед висадкою в сад дерев і чагарників з відкритою кореневою системою саджанці рекомендується замочувати в розчинах стимуляторів коренеутворення або загального призначення. Рослини з закритою кореневою системою після висадки бажано обприскати розчином стимулятора росту або препаратом, що підвищує імунітет рослини проти хвороб і шкідників.

Стимулятори росту застосовують також для підвищення стійкості рослин до різких перепадів температури, несприятливих погодних умов, для підвищення морозостійкості. Досвідчений садівник знає і особливості застосування традиційних мінеральних добрив для підвищення стійкості рослин проти хвороб і шкідників, несприятливих погодних умов.

В саду регулярного стилю справжньою перлиною стають квітники з однорічників. Однак вирівняну, якісну розсаду отримати в умовах невеликої теплички не може навіть кваліфікований садівник. Така розсада - продукція великих тепличних комплексів, де є всі можливості для обробки рослин ретардантами - препаратами, стримуючими ріст рослин, за рахунок чого зменшується довжина міжвузлів і прискорюється вступ у фазу цвітіння.

Як і інші засоби захисту рослин, регулятори росту вимагають дуже обережного і грамотного застосування в саду.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su