Tuesday, March 24, 2015

Догляд за зимовим садом

У хід за зимовим садом НЕ обтяжливий, якщо спочатку всі системи сплановані грамотно, ступінь освітленості, вологості і температурний режим відповідають групі вирощуваних рослин, а самі рослини підібрані здорові і посаджені правильно. Це буває тільки в тому випадку, якщо проектувальники і будівельники зимового саду працювали в самому тісному контакті з майстрами кімнатного озеленення.

Однак сам догляд вимагає певних знань і навичок. Доводилося бачити чимало розкішних зимових садів з вмираючими рослинами. Причини були самі банальні - догляд за садом довіряли недосвідченим працівникам. На жаль, навіть досвідчений квітникар за зовнішніми ознаками не завжди відразу може визначити, чому у рослини в'януть і бліднуть листя. Тільки ретельний аналіз допомагає визначити, в чому причина - пересушування земляної грудки або навпаки перезволоження. Якщо пересушування, то це зовсім не означає, що потрібно бездумно лити в горщик воду, а при перезволоженні не варто чекати, коли рослина «вип'є» всі надлишки. Процес реанімації набагато складніше і успіх може гарантувати тільки досвідчений фахівець.

Ще складніше дати точний діагноз при захворюванні або пошкодженні шкідниками рослин. Сьогодні великий асортимент біологічних і хімічних засобів захисту рослин, але їх застосування в приміщеннях вимагає дотримання всіх правил безпеки.

Важливим елементом догляду за садом є збалансоване «годування» рослин. Для якихось культур це повинні бути комплекси, спрямовані на нарощування листя і пагонів, для якихось - посилення цвітіння. Рослини - той випадок, коли перегодувати - значить погубити. Особливо обережно слід застосовувати мікроелементи.

А сама копітка робота по догляду за зимовим садом - звичайне миття листя. Ну з цим-то може впоратися і помічниця по господарству. А ось решті догляд за садом краще доручити фахівцям. Сьогодні у великих містах розвинена система абонементного обслуговування зимових садів. Фахівець, що приїжджає раз на тиждень, не тільки скорегує роботу автоматичної системи підтримки мікроклімату, але і вчасно, а головне, правильно підгодує рослини, при необхідності і підлікує. Він же виконає і пересадку, якщо вона потрібна якомусь рослині.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su