Friday, March 27, 2015

Агротехніка вашого саду

ЗДОРОВ'Я і гарний сад - той, де дотримуються правила агротехніки. В общем-то, нехитрі прийоми здатні значно підвищити стійкість рослин до хвороб і шкідників, створити несприятливі умови для розмноження і розвитку шкідливих видів, при цьому дбайливо зберігаються корисні комахи та птахи.

Агротехнічні прийоми не складні, якщо, звичайно, при влаштуванні саду не були допущені грубі помилки. Просто потрібно організувати своєчасні поливи, регулярно рихлити і мульчувати відкриті ділянки ґрунту, знищувати бур'яни і опале листя, застосовувати збалансовані добрива, проводити своєчасну обрізку дерев і чагарників.

Нестача води веде до ослаблення рослин, тому так важливо вже на етапі закладки саду встановити автоматичну систему поливу з комп'ютерним управлінням. Коренева система дерев і чагарників, квіткових культур буде менше страждати від нестачі води, а взимку від холоду, якщо грунт своєчасно порихліть, очистити від бур'янів і замульчувати. Причому, сьогодні мульча може бути і яскравим декоративним акцентом в саду. Її можна підібрати практично до будь-якого садовому стилю. Однак, наприклад, вереси, хвойні культури, рододендрони будуть краще рости, якщо використовувати мульчу з роздробленої кори хвойних порід або декоративну тріску.

При грамотному підході до агротехніки в саду завжди мало бур'янів, тому хімічну прополку краще залишити на етапі закладки саду, а в подальшому використовувати тільки механічну. А от щоб зібрати опале листя і рослинні залишки зовсім не обов'язково працювати в саду з банальними граблями. Сьогодні на допомогу власникам садів прийшли дуже маневрені садові пилососи.

Дуже важливий момент у підтримці саду в здоровому вигляді - це використання збалансованих підгодівлі. Просто сипати жменями мінеральні добрива - це не на користь рослинам. Ще на етапі посадки великих рослин краще закласти шурфи, через які проводитимуться підживлення. Однак у кожному разі, мінеральні добрива краще використовувати в обмеженому вигляді, краще у вигляді повільно розчинних апіони, органо-мінеральних сумішей. Для підвищення опірності рослин хвороб і шкідників дуже важливо застосовувати підживлення мікроелементами. В цілому ж, рослини краще злегка недогодувати добривами, ніж перегодувати. А головне, краще довірити це фахівцеві, який навіть за зовнішнім виглядом може визначити, що саме «подати до столу». Це особливо важливо для таких складних культур, як хвойні.

Вогнища захворювань і шкідників найчастіше виникають у загущених посадках і кронах. Професійний садівник ніколи не обмежується тільки видаленням зламаних і засохлих гілок і пагонів. Крона дерев і чагарників потребує корегування, як по периферії, так і в центрі, вся поросль повинна видалятися на стадії початку проростання. І дуже важливо ще на стадії закладки саду передбачити, як будуть виглядати рослини на всіх етапах росту. Характерна помилка - щільна посадка молодих дерев і чагарників, які за кілька років перетворюються на непрохідні кущі, де при нестачі світла і повітря і починають стрімко розмножуватися хвороби і шкідники.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su