Friday, March 27, 2015

Сад у стилі «Еко»

З тремление до здорового способу життя у всіх проявах диктує свої правила створення саду та догляду за ним. У даному випадку мова йде не стільки про садово-парковому стилі ландшафтного дизайну, скільки про принципи змісту саду. Це важливо не тільки при вирощуванні в саду плодових і ягідних рослин, овочів, але й у випадку чисто декоративного саду.

Догляд за садом - це не тільки поливи, розпушування та підживлення. Важливу роль у підтримці декоративних якостей рослин грає грамотна боротьба з хворобами та шкідниками. Багато власників садів вважають, що в сучасних умовах неможливо підтримувати високу агротехніку без застосування мінеральних добрив та отрутохімікатів. Однак це не так. По-перше, з більшістю захворювань і садових шкідників можна і потрібно боротися, використовуючи комплекс нехимических методів. По-друге, сьогодні на ринку можна знайти цілий ряд біологічних препаратів, органічних добрив, які допоможуть підтримувати сад в здоровому і красивому вигляді. І, по-третє, потрібно запрошувати в сад природних ворогів шкідників - птахів і корисних комах.

Грамотні фахівці, перш ніж використовувати в саду отрутохімікати, завжди схиляються до проведення комплексу агротехнічних заходів. Звичайно, це вимагає знання природи хвороб і шкідників, природних «співвласників» саду (корисних комах і мікроорганізмів), практики в галузі органічного землеробства і працьовитості. При цьому не можна повністю відкидати хімічні методи, але вони, швидше виняток, ніж правило в догляді за садом.
Підвищення імунітету рослин

П окупка якісного та здорового посадкового матеріалу - це запорука майбутнього благополуччя саду. При цьому важливо, щоб рослини були досить зимостійкими і були вирощені в наближених до клімату саду умовах. Додайте до цього грамотну посадку, і ви отримаєте рослини з високим імунітетом, який допомагає чинити опір захворюванням і захищає від шкідників. Такі рослини простіше захистити за допомогою біологічних чи агротехнічних заходів, ніж ослаблені.

Потрібно розуміти, що, купуючи недостатньо зимостійка рослина, ви берете на себе відповідальність за його нелегку долю в конкретних кліматичних умовах. Вкрай важливо, щоб набутий посадковий матеріал, особливо імпортний, мав карантинний сертифікат, інакше в ваш сад може потрапити який-небудь екзотичний шкідник або вірус і вже доведеться рятувати не тільки куплене рослина, але і всі інші.

Підвищити імунітет рослин вашого саду можна і за допомогою регуляторів росту, т. Е. Рослинних гормонів. Вони підвищують опірність рослин захворювань, зменшують збиток від шкідливих комах, беруть участь в управлінні обміну речовин. При цьому грамотне застосування регуляторів росту, т. Е. В мікроскопічних дозах, абсолютно нешкідливо для людини і тварин.

До найбільш популярних регуляторам росту у власників садів відносяться «Іммуноцітофіт» і «Епін-екстра». Їх доступність і популярність іноді призводять до небажаних результатів. По-перше, препарати успішно підробляють. По-друге, порушення дозування та регулярності застосування призводить до зворотного результату - рослини пригнічуються і на них тут же накидаються полчища шкідників.

Було б неправильно вважати, що високий імунітет рослин, підтриманий регуляторами росту, здатний повністю захистити від хвороб і шкідників, проте він значно зменшує застосування інших заходів боротьби.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su