Tuesday, March 31, 2015

Підбір рослин для дитячих майданчиків

Газонная трава – лучшее покрытие для детской площадки Дитячий майданчик - це завжди особливе місце не залежно від того, де вона розташована. Будь то дитячий майданчик на ділянці поряд з власним будинком, дитяче містечко в районі багатоквартирних будівель, ігровий майданчик у дитячому садку - всі вони грають не останню роль у розвитку та вихованні малюків, а тому організовувати їх потрібно правильно і продумано.

Присутність зелених насаджень на дитячих майданчиках обов'язково. Рослини тут виконують найрізноманітніші функції - створюють тінь, очищають повітря, забезпечують комфортні умови для ігор, виховують почуття прекрасного. Чимало ... От і виходить, що підбір рослин для дитячих майданчиків - питання зовсім не дитячий, він вимагає відносини серйозного і відповідального.
Безпека малят - понад усе

Головна турбота при оформленні дитячого майданчика - це, звичайно ж, безпека дітлахів, тому з переліку рослин, які можуть бути там висаджені, слід виключити ті, які несуть потенційну загрозу дитячому здоров'ю. На дитячих майданчиках і поблизу них не слід висаджувати:

    дерева з тендітною деревиною. Падіння зламаних гілок підвищує небезпеку дитячого травматизму;
    колючі рослини. Так що ніяких троянд , ожини, акацій;
    рослини, листям яких можна порізатися;
    види, здатні викликати алергічну реакцію в період цвітіння.

Не рекомендується висаджувати на дитячому майданчику також плодоносні рослини - немиті і незрілі плоди і ягоди для дітвори куди привабливіше, ніж ті, що готові до вживання в їжу.
Краса на всі сезони

Місце для дитячих ігор завжди повинно радувати око. Це слід враховувати, вибираючи рослини для дитячих майданчиків, чи йде мова про дерева, чагарники або кольорах. Від ранньої весни до пізньої осені рослинність на дитячих майданчиках повинна виглядати привабливо.

У колекцію рослин для дитячого майданчика обов'язково варто включити екземпляри, за якими можна відзначати зміну пір року. Відмінним весняним акцентом стане форзиція , посаджена поруч з лавкою або дитячим будиночком, пізніше зацвіте бузок , влітку яскраві квіти для дитячого майданчика будуть радувати око, змінюючи один одного. Ефектним осіннім прикрасою дитячого майданчика може стати клен гостролистий і клен червоний.

Оригинально оформленная яркая клумба – уместное украшение игровой площадки Тематичний підбір рослин може стати гарною ідеєю для дизайну дитячого майданчика. Наявність на майданчику квітів, чагарників, дерев, що згадуються в фольклорі або підручниках ботаніки, безсумнівно, піде на користь розвитку і освіти дітей.
Світло, тінь і користь для здоров'я

В обрамленні дитячого майданчика неодмінно повинні бути присутніми дерева, що створюють тінь, оскільки ігри на пригріві, швидше за все, негативно позначаться на дитячому здоров'ї. Крім названих вище кленів тут будуть доречні дерева з густими пишними кронами - липи , берези , в'язи . Для ділянок, розташованих в межах міста або далеко від лісу, будуть доречні також фітонцидні і іонізуючі повітря рослини - сосна , ялиця , модрина .

Висаджувати крупномери слід з південної та західної сторони дитячого майданчика, тоді в найспекотніший час доби ігровий простір буде перебувати в комфортній тіні. Затінювати майданчик зі східного боку не варто - багаті ультрафіолетом промені ранкового сонця виконають свого роду бактерицидну обробку місця для ігор.

Звичайно, щойно висаджені дерева не відразу будуть створювати тінь на дитячому майданчику. Тому, поки крупномери не піднялася, садові дитячі майданчики можна притенять за допомогою тимчасово побудованих пергол , увитих швидкорослими ліанами .
Що «постелимо» під ноги?

Ідеальне покриття місця для ігор - це, звичайно ж, газон . А найкраща газонна трава для дитячого майданчика - та сама, якою засівають футбольні поля. М'який щільний газон абсолютно безпечний для ніжної шкіри юних любителів рухливих ігор. Важливо тільки, щоб у траві не було щебеню гальки, будь-яких сторонніх предметів. На оголяти ділянки газону потрібно періодично підсівати траву.

Ще один варіант покриття для дитячого майданчика - пісок. Зрозуміло, він повинен бути просіяним і не містити будівельних домішок. Бажано провести антисептичну обробку піску.

Старші хлопці оцінять майданчик з дерев'яним настилом. На ній зручно займатися спортом, грати в рухливі ігри. Важливо, щоб дошки настилу були абсолютно гладкими - діти не повинні страждати від скалок.

Гравій, мощення, щебінь і тому подібні матеріали на дитячому майданчику зовсім недоречні - їх присутність істотно підвищує ризик травматизму.
Дети охотно помогают в уходе за растениями Про якість рослин

Не варто висаджувати поблизу дитячого майданчика дорогі, сортові, унікальні рослини. Вам буде набагато спокійніше, якщо цінні екземпляри будуть рости подалі від місця дитячих ігор. Тендітні цибулинні рослини тут також не стануть вдалим вибором. Щоб потрапив на клумбу м'яч або наступив на квіти дитина не змусили вас нервувати, підбирайте для квітників недорогі і невибагливі рослини, які легко приживаються і швидко відновлюються після ушкоджень.

Вибираючи квіти для дитячого майданчика, пам'ятайте про їх яскравих кольорах і зовнішньої привабливості. Відмінним вибором стануть швидкозростаючі однорічники, наприклад, космея , майорець витончена , календула , волошка , ешшольція , ромашка та інші. Гарні такі квіти ще й тим, що до їх вирощуванню можна залучити і самих дітей. Малюки, які взяли участь в посіві або висадки рослин, з великим інтересом будуть спостерігати процес їх росту і допомагати у догляді. Крім того однолетники дозволяють рік від року міняти вигляд квітників.

Дворічні рослини можна використовувати в якості фону або обрамлення майданчики - все залежить від її величини, кількості та розміру квітників та інших факторів. Наприклад, якщо одна із сторін дитячого майданчика обмежена парканом, близько огородження можна висадити рожу , дзвіночок , люпин .

Якщо на майданчику є дитячий будиночок або альтанка - поруч стоїть розташувати красивоквітучий кущ або декілька декоративних соняшників, а сама будова для більшої загадковості частково або повністю увіть диким виноградом або інший декоративної ліаною.

Звичайно, при виборі рослин для дитячих майданчиків потрібно враховувати смаки, темперамент, індивідуальні переваги і рівень розвитку вашої дитини, так що благоустрій ігрової зони двору дозволить батькам розкрити свій творчий потенціал і створити ідеальні умови для ігор і розвитку свого малюка.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su