Saturday, March 28, 2015

Живий щит природи

У природі давно оформилося рівновагу: жоден вид не домінує над іншим, а зникнення якогось виду неможливо. І лише втручання людини руйнує цю рівновагу. Захопившись досягненнями науки, людина не хоче помічати, що, захищаючи свій урожай, своє уявлення про красу природи, він знищує природних ворогів шкідників своїх рослин. Не зайве нагадати запопадливим власникам садів, що найнебезпечніші вороги комах-шкідників - комахи, які називаються ентомофагами. Одні з них є хижаками, інші - паразитами. І об'єкт їх полювання - комахи-шкідники. Однак людина, використовуючи отрутохімікати, не враховує, що вони більшою мірою шкідливі ентомофагів, ніж шкідників рослин. Останні, до речі, дуже швидко пристосовуються до отрути.

Кваліфікований садівник, перш ніж, взятися за пестициди, спочатку уважно огляне сад, визначить ступінь зараженості тими чи іншими шкідниками. Якщо зараження не велика, то взагалі краще залишити їх у спокої, що дасть шанс розмножитися ентомофагів. А потім, вони самі відрегулюють чисельність один одного в саду, щоб мирно співіснувати без шкоди здоров'ю і красі саду. Якщо ж застосування пестицидів необхідно, то краще використовувати препарати системної дії і бажано біологічного походження. На відміну від контактних препаратів системні проникають в сік рослин і отруюють тільки сисних комах-шкідників, не завдають шкоди ентомофагів.

Надійним щитом для саду є живоплоти. Важливо мати в саду такі рослини, як ялина, сосна, береза, верба, липа, калина, бузина, клен, в'яз. Такі породи дерев стають притулком комахоїдних птахів, комах-ентомофагів. А розвішування в саду шпаківень, синичників і годівниць не тільки корисно, але й може стати дуже важливим елементом садового декору.

Залучити в сад корисних комах можна, використовуючи посадку в пристовбурних кругах дерев, на галявинах і узліссях таких рослин, як фацелія, гірчиця, гречка, полин, кріп і петрушка. Причому, висівають ці культури протягом усього літа 3-4 рази, щоб цвітіння було постійним.

Навчіть дітей обережно збирати сонечок з кущів бузку (жасмину), черемхи, полину, гілок липи і переносити на пагони інших рослин, заселених попелицею. Це миле комаха здатна за добу з'їсти 150-200 особин попелиці.
Мікробіологія на сторожі саду

М ікробіологія подарувала людині дуже ефективні засоби для боротьби зі шкідниками саду. Вони мають вузькоспрямований характер, т. Е. Діють на певний вид комахи. При цьому ніякої шкоди людині, домашнім тваринам, птахам і корисним комахам не завдають.

Мікроорганізми отримують з природи, розмножують і вносять у біосферу саду. Вони не тільки нешкідливі для людини і тварин, але і не забруднюють повітря і грунт, не впливають на якість води і дозволяють не тільки процвітати саду, але і отримувати екологічно чисту зелену і овочеву продукцію, фрукти і ягоди. Для застосування в приватних садах сьогодні виробляються три препарат - «Бікол», «Бітоксибацилін» і «Лепідоцид». Останній препарат особливо ефективний проти листогризучих гусениць на трояндах.

Нетоксичність мікробіологічних препаратів не означає, що їх можна застосовувати безсистемно і в необмеженій кількості. Тому завжди виконуйте рекомендації, зафіксовані в інструкціях цих препаратів. І наберіться терпіння: препарати починають діяти на 2-5-у добу.

Проти кореневих гнилей на квіткових культурах фахівці рекомендують такі препарати, як «Фітоспорін-М» і «Агат-25К».

Досвід показав, що мікробіологічні препарати не поступаються за ефективністю хімічним, але зберігають здоров'я саду і людини. Звичайно, кожен сам вибирає нехай створення і плекання свого саду, але майбутнє все-таки за садом в стилі «Еко». Це важливо для конкретної сім'ї і для нашої планети в цілому.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su