Sunday, April 5, 2015

Аутомналій або сад осінніх квітів

Створення сезонних квітників - досить нова тенденція в ландшафтному дизайні. Їх ідея не складна по своїй суті: для оформлення таких клумб, квітників або цілих куточків саду підбираються рослини, які виглядають найбільш ефектно в певну пору року. Серед сезонних композицій особливої уваги заслуговують аутомналіі - сади осінніх квітів.

Буває так, що восени після буйства літніх фарб сад відразу втрачає привабливість - більшість рослин перецвіло і зблякла, а ті, що могли б стати прикрасою саду, опиняються на задвірках. Тим часом милуватися красою квітів можна і восени. Існує чимало рослин, які особливо гарні на кінець літа і восени, є безліч чудових квітів з пізнім терміном цвітіння. Декоративна композиція з них і є сад осінніх квітів або аутомналій (англ. Autumn - осінь).
Аутомналій в ландшафті саду

Проектування аутомналія багатоваріантно. Дизайнери пропонують кілька рішень осінніх квітників, залишаючи власникам саду простір для творчої думки. Як правило, аутомналій розташовують на видному місці - біля садової доріжки або поруч з будинком. Він може знаходитися як на відкритому просторі, так і під деревами.

Характерна риса осіннього саду - яскраві, різні за розмірами і фактурою квіти, висаджені у вільному порядку. Аутомналій не вимагає симетрії або чітких геометричних ліній, однак любителі строгих форм можуть оформити його користуючись принципами планування традиційних клумб. Якщо того вимагає загальний стиль саду, осінні квіти можна застосувати для оформлення альпійської гірки , рабатки та ін.

Аутомналий – это разнообразие красок, форм, размеров Що стосується просторового розміщення рослин - тут буде доречно використовувати традиційний принцип застосування високорослих рослин в якості фону для низькорослих. Високі екземпляри можна висадити, наприклад, на задньому плані квітника або в центрі круглої клумби. Можна також чергувати низькі і високі рослини таким чином, щоб вони не заважали один одному. Наприклад, можна створити осінню композицію, оточивши високорослі екземпляри, висаджені на деякій відстані один від одного в межах одного квітника, більш низькими рослинами з дотриманням або без дотримання симетрії.

Колірні рішення аутомналія теж можуть бути різноманітними - при висадці рослин можна використовувати як принцип контрастності, так і принцип плавних колірних переходів, або створювати монохромні квітники .
Підбір та висадка рослин для аутомналія

Квіти, що цвітуть восени, численні і різноманітні, і кожен їх вид варта того, щоб зайняти своє місце в аутомналіі. В осінніх композиціях доречні і чагарники, листя яких набуває в цей період яскраві насичені відтінки, а зрілі плоди підлягає висять на гілках.

Багато видів осінніх квітів відрізняються сортовим розмаїттям, а значить, і забарвленням. Це слід враховувати при підборі посадкового матеріалу. Кращим вибором для аутомналія стануть квіти яскравих, насичених, незвичайних відтінків і високим ступенем декоративності. Це можуть быть хризантемы корейские, астры новоанглийские, гелениум , різні сорти чорнобривців , жоржин і кущових багаторічних айстр, а также бузульник , рудбекии , солидаго , канны , камнеломка , бадан и інші.

Георгины – классика осеннего сада Вибір чагарників для аутомналія досить широкий: в осінній композиції можна з успіхом задіяти горобину з багряним листям і гронами яскраво-помаранчевих ягід, розкішну метельчатую гортензию , кизильник , шиповник , боярышник , калину и інші види чагарників. Елемент екзотичності привнесе в аутомналій Вітекс священний, що радує ніжно-блакитними кольорами все літо і більшу частину осені.

Відмінним фоном для осіннього квітника може стати жива огорожа , гарний пірамідальний кущ, одиночне дерево або група дерев, наприклад низькорослих кленів , чия листя восени набуває золотистий, пурпурний або багряний відтінок.

У атомналіях зазвичай поєднують багаторічні рослини і однорічники. Це дозволяє створювати осінні квітники на місці весняних і літніх, а ще міняти їх вигляд рік за роком.

Формувати класичний аутомналій потрібно починаючи з ранньої весни, в термін висаджуючи пізно квітучі рослини з довгим вегетаційним періодом. Влітку вони будуть радувати око пишною зеленню, а восени - яскравим цвітінням. Зрозуміло, на початку і в середині сезону квітник пустувати не повинен - в нього будуть висаджуватися весняні та літні рослини, які в міру відцвітання будуть замінюватися осінніми екземплярами з коротким вегетаційним періодом.

Зупиняючи вибір на морозостійких сортах осінніх квітів і дотримуючись терміни їх висадки, ви зможете милуватися яскравими фарбами свого саду навіть з настанням перших заморозків. Ваш сад не спорожніє пізньої осені - останні осінні квіти даруватимуть вам свою чарівність, нагадуючи про літо.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su