Monday, April 6, 2015

Сади для закоханих і мрійників

Романтический сад: столик на двоих Наближається День всіх закоханих - саме час поговорити про щось романтичному. Наприклад, про романтичний судовому стилі. Чому б і ні? Адже так хочеться, щоб світлі поетичні почуття тривали нескінченно, і що, як не сама природа, може стати для цього ідеальним тлом!

Романтичний стиль в ландшафтному дизайні - мабуть, один з найбільш демократичних способів оформлення саду. Він досить вільний, не обмежений особливими правилами і заборонами, його єдина мета - створення романтичної атмосфери, що гармонує з особовим світовідчуттям господарів саду, їх уявленнями про романтику. Втім, у романтизму достатньо власних автентичних рис, що дозволяють розглядати його як окремий ландшафтний стиль.
Трохи історії

Виникнення романтичного стилю в ландшафтному дизайні фахівці датують кінцем XVIII століття. Саме тоді в садовому мистецтві почали поєднувати регулярний і пейзажний стилі. У садових і паркових ландшафтах почали з'являтися нарочито «запущені» затишні куточки, «закинуті» водойми , мальовничі напівзруйновані альтанки та огорожі, щільно повиті плющем і диким виноградом , тінисті зарості з «місцями для поцілунків».

Кінець XVIII і початок XIX століть були овіяні романтизмом, і це торкнулося абсолютно всіх видів мистецтва. Відмова від класицизму і символізму, перехід до більш витонченим, чуттєвим, емоційним матерій надихав багатьох поетів, художників, скульпторів. Чи могло залишитися осторонь мистецтво створення садів? Звичайно ж - ні! Саме в цей період в оформленні садів і парків з'явилися тенденції до звільнення від строгих правил і умовностей, тяжіння до вільних рішенням, що відображає індивідуальний внутрішній світ романтиків і мрійників.
Робота над романтичним садовим стилем

«Места для поцелуев» Створення сучасного романтичного саду не має нічого спільного з проходженням чітким правилам. Це скоріше слідування орієнтирам, втілення ідей та фантазій. Втім, це зовсім не означає, що для облаштування такого саду не буде потрібно план - продуманість не дозволить перетворити ділянку в нагромадження рослин і предметів, що нівелює романтичний образ. А на маленькій ділянці існує ризик отримати саме такий результат.

Романтичний стиль в ландшафтному дизайні має щось спільне з пейзажним стилем. Однак романтизм не копіює пейзажні елементи, а швидше інтерпретує їх. Сад в романтичному стилі - це плавні, здебільшого асиметричні лінії, ніжні відтінки, п'янкі аромати. Зонування в такому саду не повинно бути занадто явним: одні частині двору можна приховати за високим чагарником, інші - за густо оповитої ліанами перголой , а якась частина ландшафту постане перед глядачем за поворотом стежки.

Сад в романтичному стилі передбачає яскраво вираженою доглянутості, тому газони тут стануть галявинами, дерева і кущі матимуть природні форми, а квітники будуть вражати екзотичністю, а рясним цвітінням і ароматами. Таким чином, при плануванні місць для висадки рослин слід дати зеленим «вихованцям» досить простору для зростання.

Особливе місце в романтичному саду займають водойми. Садовий ставок в нашому випадку зовсім не зобов'язаний вражати розмірами, а його геометрія не повинна бути ідеальною. Водяні рослини, пишний чагарник або плакуча верба на одному з берегів додадуть цьому куточку природи природний і трохи загадковий вигляд.
Декор романтичного саду

«Уголок мечтателя» Традиційне оформлення романтичного саду - це, насамперед, стилі різних часів. Якщо ближче до дому елементи декору будуть більш сучасними, то в глибині саду вони повинні носити наліт старовини, а в найдальших куточках можуть перебувати «дивом збереглися» мальовничі руїни, що натякають на солідний вік і багату історію саду. У такому саду повинно створюватися відчуття, ніби над ним працювали кілька поколінь садівників, а над віддаленими його частинами гарненько потрудилося час.

Доречні в такому саду самі різні малі архітектурні форми та елементи благоустрою - альтанки, лавки , містки , арки, навіси. Не зайвими будуть і елементи декору, що створюють романтичний настрій, наприклад, садові скульптури , обеліски, ліхтарі «під старовину», бетонні вази-клумби. Чудовою прикрасою саду в романтичному стилі стане фонтан. Наповнять сад чарівністю оригінальні рішення клумб.

Для мощення стежок і майданчиків відмінно підійде будь-який природний матеріал. Важливо, щоб він відповідав епосі або стилю, до якого ви відносите ту чи іншу частину саду.
Що посадити в саду любові

Сад в романтичному стилі - це велика кількість витких рослин, пишні квітники, де декоративні трави і злаки створюють ілюзію занедбаності.

Всілякі ліани ( хміль , лимонник , клематис ) і кучеряве однолетники ( квасоля , іпомея ) будуть до речі в будь-яких куточках саду, адресованого закоханим. Немислимий він і без троянд - будь-яких, у тому числі дикорослих, але головним чином - знову-таки плетистих. Квіти на клумбах не повинні бути дуже химерними - краще вибирати сорту «родом з дитинства», навівають теплі зворушливі спогади. Це можуть бути іриси , сальвії , віола , дельфініум , мальва , гвоздика , багаторічні льони . Інтенсивні аромати, які є неодмінним атрибутом романтичного саду, допоможуть створити пряні трави та квіти (запашний тютюн , матіола ).

Осенние краски в саду любви Типовим елементом романтичного саду є дорослі крупномери . Високі дерева з розлогими кронами просто створені для того, щоб закохані ховалися під ними від раптово хлинув літнього дощу. Якщо такі крупномери ростуть на вашій ділянці - не позбавляють від них, краще зробіть їх «родзинкою» саду. Великі дерева можуть рости групами і в одиночних посадках, використовуватися в якості фону. Переважні види з розкидистою пишною кроною ( клен , каштан , тополя , дуб ), запашними квітами ( липа , робінія ) або плодові ( яблуня , слива , вишня ).

Що стосується вибору чагарників, для романтичного саду він досить широкий: це можуть бути пишні рослини з гарними духмяними квітами ( жасмин , жимолость , бузок , ірга ), вічнозелені кущі, призначені для стрижки та формування живоплотів , а також будь-які ягідні чагарники.

Садовий ставок теж варто прикрасити рослинністю. На його поверхні будуть добре виглядати зворушливі і вишукані латаття . У прибережній зоні можна висадити незабудки , лобелію , лилейник , плакучі форми дерев і чагарників.

Одним словом, вибір рослин в романтичних садах досить широкий і різноманітний, але при цьому не обтяжений пошуками рідкісних і цінних примірників. Втім, якщо ви хочете бачити на своїй ділянці екзотику - заперечень немає, потрібно лише підібрати для рослини підходяще місце.

Романтичний стиль в ландшафтному дизайні завжди актуальне. Свобода рішень та інтерпретацій дає авторам можливість створювати щось справді унікальне, незвичайне, експериментувати, поєднуючи старовину і сучасність. У романтичному саду можна дати волю фантазії, почуттів, емоцій. Спробуйте творити в цьому стилі! Натхнення вам!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su