Tuesday, April 14, 2015

Види газонів.

Метою ландшафтного проектування є пошук оптимального рішення з благоустрою та озеленення заміської ділянки. Акуратний газон, засіяний злаковими культурами, з гарним альпінарієм підкреслює гармонійну єдність чагарників і дерев. Газони бувають декоративними або спеціальними. До декоративних відносяться партерні, мавританські, лугові або звичайні рулонні. Спеціальний газон на ділянці може служити оформленням спортивного поля.

Простий газон не потребує особливого підходу. Відведена ділянка засівають (з урахуванням затіненості) різними видами газонної трави, яку періодично скошують, до однієї висоти, у міру її зростання. Такі газони виглядають цілком привабливо на фоні іншої рослинності і можуть займати ділянки з різною площею. На них допускається розміщувати групові або солитерні посадки, з декоративними дерев'яними рослинам. По такому газоні можна ходити або виставляти пластмасову (не важкий) меблі. Не рекомендується бігати по такому газону собакам до повного формування дернини.

Садово-парковий газон відрізняє максимально щільний трав'яний покрив. Такі газони застосовуються для найменш відповідальних за твір зовнішніх ефектів ділянок в саду. На такому газоні відмінно буде виглядати альпійська гірка, хвойники і декоративні чагарники. Крім цього, садово-парковий газон може стати обрамленням штучного водоймища, ставка, струмка. Він може бути розбитий на сонячних ділянках або в напівтіні. Основа - костриця червона, яка не потребує складному догляді, здатна до швидкого відновлення.

На мавританському газоні присутній витончена суміш рослин, багата гармонією однорічних квіток у поєднанні з багаторічними травами. Строката поляна привертає до себе увагу протягом всього літнього сезону, нагадуючи барвистий килим. Трава, волошки, маки, гвоздики висотою не більше 30 см нагадують Красивоцветущие галявинку-галявину. Основою такого газону є невисокі рослини (костриця, тонконіг лучний, райграс і т.д.). На додаток до трави в газон включають красивоцветущие літники (до 15 видів) - смілка, блакитний або червоний льон, волошки, незабудки.

Одним з найкрасивіших газонів є партерний газон, який доставляє, однак, чимало клопоту. Для основи підбирають злакові трави з мініатюрними листочками. Особлива увага приділяється підбору трав по однорідності колірної гами. Назва «партерний» визначає місцезнаходження газону на ділянці - його розташовують при вході в сад. Такому газону потрібно дуже низьке скошування, так як він дуже погано піддається відновленню. З іншого боку, граючи на контрасті з різними квітковими композиціями або чагарниками троянд можна отримати прекрасний вид. Газон може прикрасити наявний на ділянці фонтан, оригінально виглядатимуть на ньому паркові скульптури. Поверхня газону повинна бути бархатистою і м'якою, для чого необхідне застосування тільки вузьколистих і низьких злаків: польовиці, костриці червоної і лугового м'ятника. Однорідності травостою вдається досягати, висіваючи один або два види трави.

Лугові газони часто називають галявинами. Особливою трави в них не використовують. Звичайна зелена галявина з дикою рослинністю, скошують до певного рівня, цілком може називатися луговим газоном. З часом, дику траву змішують із злаковими культурами, що надає газону швидке відновлення і стабільність. Для цього використовують овсяницу, гребенник або лисохвіст, висаджені цибулинні рослини залишають у ґрунті кілька наступних років. Такі газони, як правило, не стрижуть.

Рулонні газони також вважаються простими і легкими у догляді. Потрібну ділянку затьмарюється заздалегідь підготовленим трав'яним полотном, рулонний газон щільно укладають на заздалегідь підготовлений грунт, що робить його цілісним покриттям. Такі газони відрізняються складами утворюють їх трав, їх віком та якісними характеристиками (кольором, щільністю, засміченістю і т.п.). Крім назви «рулонний» такі газони називаються «зрілими», т.е газонами, вирощуваними на спеціальних полях. З полів його зрізають, використовуючи спеціальну техніку. В рулони газон згортають для зручності при транспортуванні і укладанні.

Газони, які мають спеціальне призначення висіваються для зміцнення схилів, укосів пологих берегів різних водойм. Для таких газонів застосовуються швидкозростаючі злаки, що утворюють щільну дернину. До спеціальних газонах відносять спортивні.

Спортивні газони засаджують повільно зростаючої травою, що має підвищену стійкість до витоптування, для чого розробляються спеціальні трав'яні (досить дорогі) суміші. Так само спортивний газон продається в рулонах. Особлива увага приділяється влаштуванню дренажної системи, при підготовці основи майбутнього газону. Вирівнюється під газон грунт, повинна бути горизонтальною, що запобігає намокання або швидке висихання газону.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su