Friday, April 3, 2015

Новий вигляд запущеного саду

Стати володарем абсолютно нової ділянки, почати історію власного саду «з чистого аркуша» - це завжди чудово. Втім, ті, хто отримав у володіння колись обжитий земельну ділянку, можуть бути впевнені - їм пощастило не менше. Здавалося б, що хорошого може бути в занедбаному саду? Потрібно докласти масу зусиль тільки для того, щоб привести його в «нульове» стан, лише потім формувати ландшафт на свій розсуд.

Але з висновками поспішати не варто, адже у занедбаного саду - свої переваги. Тут неодмінно знайдеться хоча б кілька рослин, які вам захотілося б залишити. Деякі плодові та декоративні дерева і чагарники напевно зможуть органічно вписатися в задуманий вами ландшафт, до того ж у вас не буде необхідності чекати, коли вони почнуть плодоносити або стануть виглядати належним чином. Якщо врахувати, що однозначно підлягають видаленню дерева можуть послужити матеріалом для садового декору, то стане очевидно, що запущений сад - це, безумовно, вдале придбання, відмінна база для творчості. Тому не потрібно поспіхом зносити і корчувати все, що тут є - з цим завжди встигну. Краще, діючи послідовно і методично, відновити сад, який у вас вже є.
Крок перший: обстеження ділянки

Починати відновлення саду слід з його ретельного огляду. Доведеться дуже уважно дослідити кожне культурна рослина, кожна ділянка території.

Дерева, що стояли без догляду довгий час, постануть перед вами не в кращому своєму вигляді. Оцінивши стан кожного з них, ви вирішите, по відношенню до яких екземплярам будуть прийняті єри з оздоровлення, а які доведеться ліквідувати. Необхідно також чітко визначитися з видами дерев, які ви маєте намір залишити - омолоджує обрізка для кожного з них буде різною. Враховуйте також, що листяні дерева відновлювати простіше, ніж хвойники , а плодоносні доведеться не тільки обрізати і лікувати, а й підгодовувати.

З чагарниками справа йде трохи інакше: багато хто з них за роки безгосподарності могли дати хорошу здорову поросль. Тут вам слід оцінити якість власне куща і вироблених їм пагонів, а потім вибрати, який екземпляр залишити. Можливо, деякі чагарники доцільно буде пересадити.

Уборка листьев с помощью садового пылесоса Що стосується трав'янистих багаторічників : їх можна залишити на колишніх місцях чи пересадити. У будь-якому випадку їх потрібно буде очистити від бур'янів і підгодувати. Визначтеся, чи варто поспішати з пересадкою рослин - у ряді випадків бажано забезпечити їм гарний догляд і дати зміцніти, щоб надалі забезпечити хорошу приживлюваність на новому місці.
Крок другий: все зайве - геть!

Чистота, як відомо, запорука здоров'я. І не тільки його - з чистоти починається і порядок, і краса. Тому першим практичним кроком з оновлення саду стане його очищення від всього непотрібного.

У який час дачного сезону ви ні приступили б до відновлення саду, першим ділом всю його територію необхідно очистити від будь-якого сміття - будівельного (якщо є), побутового та іншого. Поборемося з садовими шкідниками і бактеріями, звільнивши ділянку від опалого листя та тьмяної трави.

Тепер можна зайнятися такими, що підлягають видаленню рослинами. Допустимо залишати на ділянці пні, якщо в подальшому планується використати їх як елементів ландшафтного дизайну - оброблені бактерицидної пропитого пеньки можуть послужити, наприклад, ніжкою для садового столика або підставкою під квітковий контейнер.

Омолоджуюча стрижка залишилися дерев і чагарників - один з найважливіших етапів відновлення саду. У кожному разі вона вимагатиме індивідуального підходу, що враховує особливості того чи іншого біологічного виду. Піддавати рослини цій процедурі рекомендується в період спокою, коли температура повітря не опускається нижче 6-8 ?С. У зонах з помірним кліматом найкращий час для цього - пізня осінь або рання весна. Чим довше дерева і чагарники були позбавлені догляду, тим радикальніше доведеться їх остригати. Але така обрізка вельми травматична для рослин, тому догляд за надто запущеними екземплярами краще розтягнути на два сезони.

Мабуть, самим важким заняттям в занедбаному саду стане боротьба з бур'янами. Застосування гербіцидів прискорить процес, а ось екологічно чисті способи виведення бур'янів зажадають часу і зусиль. Прополка, скошування трав до дозрівання насіння, накривання ділянок з бур'янами клейонкою, перекопування грунту з видаленням кореневищ, висівання почвопокровних рослин - ось найбільш популярні способи боротьби з небажаними видами рослинності.
Омолаживающая стрижка Крок третій: догляд за садом

Рослини оновлюваного саду потребуватимуть найрізноманітнішому догляді. Екземпляри, які ви вирішили зберегти, можуть бути уражені якими-небудь рослинними хворобами, в т.ч. грибковими, чи шкідниками. Правильно підібрані засоби і технології допоможуть вам справитися з ними, важливо лише правильно «поставити діагноз» рослині.

Мешканцям відновлюваного саду, безумовно, знадобиться підгодівля. Вносити добрива під дерева і чагарники можна в процесі розпушування землі під ними або при поливі. Вибирати органічні і мінеральні склади слід залежно від індивідуальних потреб рослин.
Крок четвертий: перспективне планування

Лише після того, як сад очищений від заростей і бур'янів, можна зайнятися плануванням його нового вигляду. Тепер вам буде видніше, куди варто пересадити чи інша рослина, де прокладати доріжки і встановлювати малі архітектурні форми . Можливо, вам стануть ближчими і зрозумілішими ідеї того, хто раніше займався оформленням цього саду.

Однак у перший же сезон не варто поспішати з остаточними ландшафтними рішеннями. Варто спочатку оцінити стан дерев і чагарників після першої стрижки - можливо, якийсь екземпляр не перенесе процедуру, і тоді його доведеться видалити.

Проектуючи посадку дерев і чагарників в оновленому саду, слід врахувати, що саджати на місце викорчуваного дерева саджанець того ж виду не рекомендується. Наприклад, не потрібно садити молоду сливу там, де нещодавно росла стара слива, краще на 3-4 роки перетворити цю ділянку в грядку або квітник. Цей нюанс не актуальний для нових ділянок, але набуває значення в восстанавливаемом саду.

Дайте оновленим саду показати себе. Ви побачите абсолютно нове співвідношення озеленених і вільного простору, світла і тіні. Стане зрозуміло, в яких доробках потребують існуючі рослини і де потрібно висаджувати нові. Цей етап - перехід від поновлення саду до його благоустрою відповідно до власних смаків.
После восстанавливающей стрижки: ждём первых результатов Відновлений сад - ваша творча лабораторія

Для того щоб відновити сад, може знадобитися не один рік. І, тим не менш, братися за справу варто хоча б заради того, щоб зберегти кілька сортових або просто цікавих рослин, які залишив вам попередній садівник. Це вдячна праця, який зажадає менших зусиль, ніж кардинальне перепланування ділянки, і принесе швидкі плоди.

Надалі ви зможете облаштовувати сад так, як вам подобається. Але це буде не порожній ділянку з рядами саджанців, а справжній дорослий сад - зелений, тінистий, рясно квітучий і плодоносний. До того ж цей спосіб дуже економний - повна розчищення території обійдеться куди дорожче. Тим не менш, працювати з таким садом так само цікаво, як і з новою ділянкою. Так що, отримуючи у власність запущений сад, надихайтеся і будьте готові до творчості! Успіху!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su