Sunday, April 5, 2015

Монохромні сади: творчість в одному кольорі

Сад одного кольору, або монохромний сад - одне з найцікавіших ландшафтних рішень, яка купує останнім часом все більшої популярності. Бажання наповнити сад певними фарбами далеко не завжди варто вважати даниною моді: практично у кожного з нас є улюблений колір, той самий, з яким приходить відчуття комфорту, гармонії, душевної рівноваги. Бачити навколо себе улюблені відтінки не тільки приємно, але деколи навіть корисно - таке оформлення ділянки стане свого роду колірної терапією, створить гарний настрій, викличе приємні емоції.

Створення монохромних садів може здатися досить простим завданням. Однак сад - це не один лише квітник, а досить складне поєднання однорічних і багаторічних рослин, які повинні бути ретельно підібрані і грамотно розміщені.
Великі рослини до композиції одноколірного саду

При плануванні монохромного саду слід заздалегідь визначитися з домінуючим кольором. Це стане ключовим моментом при підборі рослин. Зрозуміло, без зелені на присадибній ділянці не обійтися, але її відтінки можуть бути самими різними - від білястого до насиченого темно-зеленого. При виборі дерев і чагарників важливо представляти, наскільки гармонійно впишеться їх листя в загальну картину вашого саду, як буде виглядати переважаючий у вашому саду колір на тлі ніжних і соковитих тонів зелені.

Бажано, щоб в сезон цвітіння крупномери не порушували однотонність саду, а чагарники, квітучі довго і рясно неодмінно повинні бути підібрані в одному тоні з усією композицією.

Є ще один момент, про який потрібно пам'ятати: восени листя дерев і чагарників змінює колір, рослини жовтіють, набувають помаранчеву, бордову забарвлення або до самого листопада залишаються зеленими. Вам доведеться вирішити, які з цих відтінків органічно увіллються в колористичну картину вашого саду.
Підбір рослин в єдиній гаммі

Композиция для красного сада Основу однотонного саду становлять, звичайно ж, квітучі рослини. Саджанці, розсаду, бульби, цибулини для його озеленення краще купувати у надійних продавців, щоб не помилитися з відтінком. При покупці однорічних квітів для саду також слід уважно ставитися до вибору відтінку і уникати придбання квіткових сумішей.

Підбираючи квіти для білого саду, фахівці рекомендують звертати увагу на конвалії , білі сорти тюльпанів , гіацинтів та інших цибулинних , а також на білі півонії , віолу , алиссум , айстри , хризантеми , плетістиє троянди , клематиси , гортензії та ін. Вони будуть чудово поєднуватися з белоствольная породами дерев ( береза , тополя білий) і квітучих білим дерев і чагарників (черемха, спірея , магнолія ). Доповнити пейзаж можна декоративними злаками ( ячмінь , ковила). Витончений білосніжний сад завжди свіжий і ошатний, а особливо фантастично він виглядає в місячному світлі.

Сад в блакитних тонах не мене чудовий - колір моря і неба дарує безтурботність і умиротворення. Блакитні квіти для саду - это незабудки , фацелии , аконит , лобелии , петунии , дельфиниум , вероника , шалфей . Вони будуть гармоніювати з блакитними клематисами, буддлея , гліциніями, Робін новомексіканской. У регіонах з теплим кліматом «родзинкою» блакитного саду стане екзотична жакаранда.

Синій сад - це спокій і врівноваженість, на синьо-зеленою колірній гамі відпочивають очі, від споглядання відтінків синього нормалізується робота серцево-судинної системи. Сині квіти для саду - это пролеска , барвинок , васильки , мускари , колокольчики , котовник , сині сорти дельфиниума, аквілегіі і клематисів.

Піднімають настрій жовті сади прикрасять тюльпани і нарциси золотистих оттенков, эшшольция , рудбекия , бузульник , купальница , рябчик , декоративні соняшники , чорнобривці , жовті жоржини . Жовті квіти для саду будуть гармоніювати з бирючину , чубушника , бересклетом , а також рокитником, Магона і форзиції .

Розовая гармония Помаранчевий - колір успіху. Сади, витримані в помаранчевих тонах адресуються небайдужим, оптимістичним, готовим до дії людям. У таких садах знаходять своє місце календула , лилейник , діморфотека , калібрахоа, кальцеолярия , кореопсис , космея , оранжевий рябчик, крокосмія та інші. Для вертикального озеленення оранжевого саду відмінно підійде віслоплодник шорсткий.

Ніжним, мрійливим натурам припаде до смаку рожевий сад з відповідного відтінку гіацинтами, тюльпанами, півоніями, бегонією , гортензією метельчатой, космея, флоксами , левкоями , айстрами і, звичайно ж, трояндами. Навесні романтичний настрій в рожевому саду створить цвітіння мигдалю, персиків, сакури. Дуже доречний в такому саду клен ясенелистий «Фламінго», у забарвленні листя якого присутній рожевий колір.

Власникам червоного саду ніколи не буде загрожувати депресія, зате їм гарантовано бадьорий настрій і енергійність. Червоні квіти для саду - це мак , червоний льон , гвоздики , бальзамін , сальвії, антирринум , майорця , турецькі боби, адоніс і багато інших сорти і види рослин, квітучих червоним. У червоному саду будуть ефектно виглядати ліани і чагарники з червоними квітами, наприклад, в'юнкі троянди або кампсис, а також клен «Роял ред» та інші дерева з листям червоних і бордових відтінків.

Фіолетові тони воліють любителі всього загадкового і таємничого. У своєму фіолетовому саду вони можуть ростити улюблені відтінки ірисів , гіацинтів, примул , Лобулярія, клематисів, віола та ін. А ще тут варто посадити ліщину пурпурову, клен «Роял ред» і клен пальмолістний, бузок , скумпія пурпурову.

Звичайно, переліки рослин для кожного монохромного саду може і повинен бути набагато ширше. Кожен садівник сам вирішує, що в нього включити, щоб поєднання кольорів в саду було йому до душі.
Ідеї для монотонного саду

Жёлтый цветник Відзначимо, що вибір єдиного кольору для саду - це зовсім не обмеження, як може здатися на перший погляд. Домінуючий тон може мати масу відтінків, для яких знайдеться місце в квітниках і на клумбах. Так, при оформленні саду квітами можна формувати постійно квітучі клумби з плавним переходом відтінків від насичених до пастельних, створювати композиції різних рослин одного кольору або з представників одного виду, але різних тонів.

Монохромний сад не зобов'язує підтримувати один і той же колір впродовж всього сезону: наприклад, навесні ваш сад може бути рожевим, влітку це буде сад в білому кольорі, а восени жовтий сад. Досягти за сезон декількох ідеальних одноколірних рішень - дуже непросто, але поекспериментувати варто.

Ще один важливий момент для одноколірного саду - малі архітектурні форми, садові прикраси та меблі. У монохромному саду всі підлягають фарбуванню елементи ландшафтного дизайну слід фарбувати в той самий колір, що обраний для саду. Але тут, як мовиться, без фанатизму - фарбувати у фіолетовий або червоний колір гіпсову статую або кам'яний паркан - явне зловживання кольором, а ось посадити біля підніжжя скульптури квіти або пустити по забору ліану - самий раз. Щоб улюблені відтінки могли радувати ваше око навіть у сутінках, можна організувати підсвічування ставка , фонтану , квітів в саду, застосувавши світильники основного кольору.

Одним словом, одноколірний сад - це безмежний простір для фантазії, нескінченна кількість найцікавіших рішень і полігон для найцікавіших рослинно-колірних експериментів. Якщо створення одноколірного саду здасться вам занадто складною - почніть з малого, сформуйте монохромний квітник. Не зупиняйтеся на досягнутому, і ви неодмінно створите в своєму саду власну кольорову гармонію!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su