Wednesday, April 1, 2015

Ландшафтний дизайн для таунхауса

Вариант оформления участка возле таунхауса Чи не кожен городянин, що живе в багатоквартирному будинку, мріє про власний, нехай невеликому, земельній ділянці. Способів втілити мрію чимало, і один з них - придбання таунхауса - останнім часом став особливо популярним. Поруч з великими і малими містами нині з'являється все більше котеджних селищ, де на 5-6 сотках можна побудувати (або купити готовий) сімейний будинок і розбити невеликий садок. Залишимо архітекторам завдання, пов'язані з будівництвом котеджу, а самі займемося благоустроєм прилеглої території.

Власне, місця для саду у нас залишається не так багато - зазвичай це 1-3 сотки, з усіх боків оточені парканом. Справді, спланувати територію, на якій, як кажуть, розвернутися ніде, не простіше, ніж створити ландшафт на повномірного ділянці. Але - чим складніше, тим цікавіше!

Варто сказати, що ландшафтний дизайн ділянки таунхауса складно буде реалізувати без проекту. Тут він не менш важливий, ніж при благоустрої великого наділу - місця не так багато, на рахунку кожен сантиметр, тому ...
«- Чи є у Вас план, містер Фікс? - У мене завжди є план! »

Проектуючи ландшафтний дизайн таунхауса, слід враховувати, що створити на компактному ділянці велику кількість функціональних зон не вдасться. Тому варто заздалегідь визначитися, які ландшафтні об'єкти ви хочете бачити у своєму дворі більше інших, щоб не створити на ділянці надлишок об'єктів і акцентів. Чи буде там декоративний ставок , альпінарій , дитячий майданчик чи що-небудь інше - необхідно врахувати при зонуванні ділянки. Не забудьте, що вам неодмінно захочеться мати «під рукою» трохи свіжої зелені, а значить, буде потрібно місце під міні-город.

Ще один нюанс невеликого двору - його часткова затененность. Протягом світлового дня на ділянку буде падати тінь від будинку, парканів, господарських будівель. Тому при зонуванні слід враховувати і цей фактор. Можна винести в тінь об'єкти, для яких постійна інсоляція не актуальна, це може бути, наприклад, майданчик для барбекю .

Идея для оформления садового уголка для отдыха При озелененні таунхауса не слід допускати грубу помилку, обсаджуючи ділянку по периметру крупномерами - коли дерева піднімуться, ви неодмінно відчуєте надлишок тіні у дворі. Більше того, ділянка буде здаватися не просто компактним, а дуже тісним - дерева будуть як би стискати його, тяжіти зверху, обмежувати і без того не нескінченну перспективу. У ландшафтному дизайні таунхауса будуть чудово виглядати карликові і пірамідальні форми садової рослинності. Якщо все ж ви захочете бачити у своєму саду пишні дерева (можливо, це ваші улюблені плодові сорти) - відведіть для них місце поблизу господарських будівель або в дальньому кутку двору.

При підборі місця для крупномірів виходите з тих розмірів, які дерева візьмуть у віці плодоношення. Уникайте висаджувати їх поблизу ліній електропостачання та інших комунікацій.
«А тепер, як кажуть в Одесі, ми таки зробимо вам красиво»

Робити красиво, ми будемо, звичайно ж, собі і своїм близьким, адже сад повинен в першу чергу радувати погляд тих, хто бачить його кожен день.

Приступаючи до озеленення таунхауса, візьмемо до уваги ту його особливість, що тут все на виду. Тому ландшафтний дизайн таунхауса повинен бути композиційно витриманий в одному стилі. Чи буде це пейзажний міні-парк з декоративним водоймою, зупиніться ви на регулярному (англійською) або японському стилі, або вашим вибором стане моносад - вирішувати вам, адже для повноцінного переходу від одного стилю до іншого на компактному ділянці місця явно недостатньо, а змішання стилів на невеликій ділянці, швидше за все, призведе до дисгармонії.

У багатьох випадках обмежений простір присадибної ділянки можна візуально збільшити. Для цього, насамперед, не варто розташовувати в центрі композиції великі ландшафтні об'єкти, затуляють перспективу. Наприклад, альтанку або перголу краще розмістити ближче до краю ділянки, тоді, закриваючи частину паркану, вони створять ілюзію продовження саду, а цілісність відкритого простору залишиться незачепленою.

Якщо двір має форму близьку до квадратної, в його центрі чудово буде виглядати невеликий штучна водойма з майданчиком для шезлонгів. Відмінним рішенням також буде круглий або овальний яскравий постійно квітучий квітник. Візуально збільшити простір саду допоможе підбір рослин по відтінкам: біля входу в сад або в його центрі стоїть висаджувати квіти і чагарники яскравих, насичених забарвлень, а ближче до країв розташовувати рослини прохолодних і ніжних відтінків.

До маленьких хитрощів, візуально збільшує ділянку, слід віднести багаторівневе планування ділянки. Це зробить ландшафтний дизайн таунхауса ще цікавіше, до того ж у вас є можливість доповнити ландшафт такими елементами, як звисають рослини або оформити переходи між рівнями в стилі альпійських гірок . Цікавим рішенням буде також радіальне розташування доріжок від центрального об'єкта саду. Утворилися сегменти можна чергувати, оформляючи одні з них як клумби , а інші - як акуратно стрижені газони .

Пример использования малых архитектурных форм При підборі рослин для будь-якого присадибної ділянки особливу увагу слід звернути на кучеряве форми, придатні для вертикального озеленення . На ділянці можуть знаходитися об'єкти, чужі загальній картині двору, наприклад, вольєр для собаки, не відрізняється вишуканим видом сусідський паркан і т.п. Задрапувавши ці об'єкти красивими ліанами, ви зробите їх частиною садового ландшафту.

І ще: коли незабаром двір невеликий і добре проглядається - не варто залишати в ньому навіть маленьких недоглянутих ділянок. Якщо порожній куточок зовсім невеликий - оформіть його одним красивим рослиною, каменем, садовим декором.
«Плющем увита альтанка ...»

Неможливо уявити собі ландшафтний дизайн ділянки таунхауса без малих архітектурних форм . Альтанка , лава , місток ... Все це робить атмосферу в саду затишною і душевної, так що відмовлятися від них ні в якому разі не варто. Зрозуміло, пластикових меблів не місце в такому саду, тим більше що вибирати є з чого.

Віддасте ви перевагу теплоті натурального дерева, химерності кованого заліза або монументальності каменю - залежить від вас. Важливо, щоб ці елементи гармонійно вписувалися в загальну композицію саду.

Залежно від обраного стилю варто підбирати і садовий декор. Прикрасити ділянку елегантною скульптурою , декоративними елементами з натуральних матеріалів тощо., важливо тільки, щоб матеріал декору та малих архітектурних форм добре поєднувався між собою.
Замість епілогу

Як бачимо, маленька ділянка близько таунхауса здатний стати великим полігоном для ландшафтного творчості. Озеленення таунхауса - завдання, безумовно, цікава і одночасно вимагає вдумливого підходу. Однак не варто боятися братися за неї: зрештою, у ваших силах змінити будь-яке невдале рішення самостійно або залучити для цього фахівця.

Ландшафтний дизайн - заняття захоплююче і творче. Варто тільки почати - і, озброївшись корисними знаннями, ви, безсумнівно, зможете власними руками зробити невелику ділянку біля таунхауса садом вашої мрії, улюбленим місцем для відпочинку і розваг.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su