Friday, April 3, 2015

Весна красна квітами

Весняні квіти ... Вони з'являються в саду, як тільки почне танути сніг: білі дзвіночки Белоцветник , яскраво-сині суцвіття проліски і мишачого гіацинта , різнокольорові крокуси , а слідом за ними наступає буйство тюльпанів , нарцисів та інших квітів, всіх і не перелічити! І все це строкате різнобарв'я буде продовжувати радувати нас аж до настання літньої спеки. Але милуватися ним краще здалека. Адже ранньою весною грунт ще насичена вологою, і кожен крок по сирій землі порушує її покрив, залишаючи надовго глибокі сліди.

Незважаючи Тюлпаны на те, що за календарем весна приходить в березні, по-справжньому тепло і сонячно стає лише в наступному місяці, і тільки тоді слід починати садові роботи і поступово переносити посівну з будинку в сад. Догляд за квітами навесні - один з найважливіших етапів у роботі квітникарів. Хоча в квітні у квіткарів повно справ і в будинку. Основне завдання - догляд за квіткової розсадою однорічників. У цьому місяці розсаду продовжують пікірувати, а деякі культури, такі як лобелія , петунія , агератум , - навіть по другому разу. Деякі культури ще не пізно посіяти, особливо в холодний парник або під плівку на теплу грядку. Які квіти садять у квітні? У середині місяця в залежності, звичайно, від погоди висівають чорнобривці , діморфотека , айстри , цінію , левкой , багато бессмертники . Часті сходи обов'язково потрібно проріджувати, особливо у випадку з айстрами. У теплі сонячні дні парник слід ненадовго відкривати для провітрювання. При появі хрестоцвітих блішок, що пожирають розсаду, рослини опудривают тютюновим пилом, золою або обприскують відповідними для цього хімічними засобами.

Як тільки грунт трохи прогріється сонцем і підсохне, можна починати посів однорічників. Краще віддавати перевагу холодостійких видів - ешшольціі , календулі , Кларк , іпомею , запашного горошку . Адже вони спокійно зможуть перенести навіть сильні весняні нічні заморозки. Посів однорічників найкраще проводити в добре прогріваються сонячних місцях. Якщо на вулиці стоїть дуже холодна або сира погода, посів краще відкласти. Перед посівом потрібно підготувати грунт, додавши в неї невелику кількість чистого річкового піску. Пам'ятайте, що посів однорічників у відкритий грунт може залучити птахів, які із задоволенням поїсть все насіння. Тому посіви краще вкрити зверху гілочками, які напевно у вас залишаться після обрізки інших рослин. Як тільки з'являться перші сходи, укриття потрібно буде відразу прибрати, щоб не заважати росту слабких пагонів.

Безсумнівно, головною прикрасою будь-якого весняного саду є тюльпани. І щоб вони і далі продовжували радувати нас своїми соковитими яскравими кольорами, про них необхідно подбати. Догляд за тюльпанами навесні нескладний, але дотримання цих простих правил подарує вам можливість насолоджуватися красою цих квітів ще не один сезон. Ще до сходів тюльпанів необхідна підгодівля. Багато садівники рекомендують використовувати мінеральні добрива, наприклад сечовину. Однак, як показує практика, позитивний ефект від хімікатів занадто швидко проходить, при цьому використання таких добрив пригнічує грунтові мікроорганізми. Як результат, цибулинки дозрівають набагато гірше, а то і зовсім псуються. Тому кращим рішенням буде використання органічних добрив. Нарцисс У період появи сходів посипте грядку з тюльпанами тонким шаром перегною. Але будьте обережні, не використовуйте гній, якщо він перегнив недостатньо сильно, це може привести до загнивання цибулин. Після того, як квіти вже повністю зійшли, потрібно приступати до глибокого розпушування грунту. Не варто користуватися граблями або сапкою, для цього найкраще підійде спеціальний трёхзубий інструмент для розпушування. Землю під квітами необхідно прорихлити на глибину близько п'яти сантиметрів, глибше не потрібно, адже є ризик зачепити і пошкодити коріння тюльпанів.

Одночасно з розпушуванням грядку з тюльпанами потрібно прополоти і позбутися від зайвої рослинності. Однак, якщо на вашій клумбі міцно влаштувався великий бур'ян, найкраще зрізати його під корінь. Витягаючи його з землі, ми також ризикуємо завдати шкоди тюльпанів. У догляді за цими квітами велике значення надається поливу, так як з одного боку вони дуже потребують великої кількості вологи, а з іншого - погано переносять перезволоження (особливо це стосується глинистих ґрунтів, де вода нерідко застоюється). Тому полив повинен бути регулярним, але помірним. І ні в якому разі не можна допускати пересушування грунту під час цвітіння. Ось, власне, і всі основні правила догляду за тюльпанами. А якщо вам захочеться прикрасити своє житло букетом тюльпанів, вирощених своїми руками, пам'ятайте, що тюльпани можна зривати або тягнути із землі, найкраще акуратно зрізати їх гострим ножем.

В цей же час можна готувати до посадки гладіолуси і жоржини . Перед посадкою їх виймають зі сховища, ретельно оглядають, видаляючи пошкоджені і гнилі, виставляють на світло і пророщують. Для пророщування необхідно помістити коріння в ємність і засипати грунтом. Шийка рослини повинна бути прочинені не менше ніж на два сантиметри. Через деякий час можна зрізати живці висотою близько семи сантиметрів разом з п'ятою. На місці зрізаного держака утворюється 5-10 нових нирок. Після цього живці вже можна пересаджувати в лоток. Ємність потрібно заповнити спеціальним грунтом для живцювання або приготувати поживний грунт самостійно. Кожен держак висаджується на невелику глибину, близько півтора сантиметрів, зверху грунт слід злегка присипати піском. Над лотком потрібно обладнати парник. Найпростіше буде встановити над лотком саморобний дротяний каркас, а потім обтягнути його харчовою плівкою. Лоток повинен знаходитися в добре освітленому місці. Через десять днів живці пустять коріння. Як тільки на черешку почнуть з'являтися молоді листочки, парник потрібно поступово знімати, щоб дати рослинам Пион можливість звикнути до інших умов. Для того щоб не створювати квітам стресовій ситуації, почніть з п'яти хвилин в день, і з кожним разом збільшуйте час. Після того, як живці міцно укореняться, можна приступати до посадки.

В останніх числах квітня або на початку травня гладіолуси вже можна висаджувати на грядку, а от з жоржинами доведеться почекати до настання стійкого тепла.

Також квітня підходить для того, щоб ділити й пересаджувати багато з багаторічників: півонії (до того як нирки рушать в рост), астильбу , ирисы , колокольчик , флоксы , рудбекию , гелениум , лилейники , дицентру , барвинок , тимьян , очитки , гвоздику , хризантему , астру. Деякі з цих багаторічників можна розмножувати живцюванням, наприклад астру, очитки, флокси.

Півонії і іриси в цей час потрібно насамперед очистити від торішніх стебел. Догляд за півоніями навесні зводиться до підгодівлі мінеральними добривами, саме зручне з яких - нітрофоска. Зазвичай під півонії вносять 100 грамів на квадратний метр нітрофоски, але взагалі доза може варіюватися залежно від окультуреності грунту і стану рослин. Стандартні дози, як правило, вказані на упаковці. Також півонії добре реагують на внесення розчину коров'яку або ж пташиного посліду з доданими до нього мінеральними добривами. Приготувати живильний розчин можна таким чином: одне відро свіжого коров'ячого гною розвести шістьма відрами води (пташиний послід більш концентрований, а тому для його розведення знадобиться двадцять п'ять відер), бочку з розведеним послідом помістити під сонце і залишити на пару тижнів для бродіння. Потім в розчин потрібно додати півкілограма деревної золи, триста грамів суперфосфату, і ретельно перемішати, щоб зробити його однорідним. Перед застосуванням живильний розчин потрібно розвести водою в два рази (курячий послід в три рази).

Саме клопітка справа навесні - догляд за трояндами . По-перше, потрібно поступово знімати з кущів зимові укриття. Будьте обережні, спочатку робіть це всього на кілька годин, щоб не викликати сильних опіків від сонця. Якщо відразу настали сонячні спекотні дні, то краще взагалі почати з отворів в укриттях і тільки потім починати їх знімати. Через приблизно 10 днів укриття можна знімати повністю і разокучивают рослини. По-друге, пам'ятайте, що догляд за трояндами навесні передбачає обрізання. Обрізка - один з найбільш важливих і відповідальних моментів в агротехніці троянд. Нехтування цією процедурою може призвести не тільки до погіршення зовнішнього вигляду чагарників, а й до ослабленого станом рослин. Перш за все варто видалити сухі, пошкоджені і слабкі пагони, а решта потрібно лише трохи вкоротити залежно від приналежності троянди до тієї чи іншої групи до однієї-трьох нирок або на одну третину або чверть втечі. Після обрізки трояндам буде необхідна підгодівля. Найкраще скористатися гноєм або компостом, змішаним зі спеціальними мінеральними добривами.

Але ось і квітень на межі, а хочеться продовжувати прикрашати свій садок і далі. Виникає Белоцветник т питання, які квіти садять в травні? У теплі травневі дні, коли вже точно минула небезпека заморозків, можна висівати настурцію , портулак , левкой, а після двадцятого числа висаджувати розсаду більшості однорічних культур і корнеклубни жоржин. Приблизно в цей же період можна висівати і деякі дворічники: гвоздику турецьку, дзвоник середній, наперстянку , рожу , віоли і маргаритки . До кінця травня відцвітають тюльпани, в цей час у них потрібно обірвати зів'ялі квіти. Це робиться для того, щоб не визрівали насіння - вони виснажують рослини і гальмують розвиток цибулин.

У другій половині травня зацвітають ніжні і прекрасні іриси. Ці тендітні квіти також потребують догляду. Догляд за ірисами навесні потрібно починати в період цвітіння. Під квітами потрібно злегка рихлити ґрунт і обов'язково видаляти всі сміттєві рослини. Якщо ваші іриси занадто високі, то краще їх підв'язувати, так як сильний вітер в травні не рідкість. Перед початком цвітіння, коли вже утворилися бутони, іриси потрібно підгодувати. Підживлення повинна складатися з трьох частин азоту, однієї частини фосфору і трьох частин калію. Перед підгодівлею можна підсипати близько склянки деревної золи. Догляд за трояндами навесні не обмежується обрізанням і підгодівлею в квітні, в травні їм також знадобиться ваша турбота. Правда, відхід у цей період полягає в основному у видаленні пагонів, що йдуть від підщепи. Ви легко зможете їх відрізнити від культурних по листю - вони менше і з великим числом листочків. Зрізають такі пагони біля самої основи куща.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам забезпечити хороший догляд за квітами навесні і дозволять насолоджуватися квітучими видами вашого садка.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su