Tuesday, April 14, 2015

Газон: їх види і догляд

В даний час Ладшафтний дизайн набирає популярність . Стало модно облаштовувати територію прилеглу до заміського будинку, різного виду газонами, які приносять естетичність місцем Вашого проживання. Висадка різних квіткових композицій і чагарників, створення альпійських гірок або невеликого водоймища забезпечать незабутнє враження Вам і Вашим гостям.

Штучні і декоративні газони - прекрасна основа для такого декору. Поява газону на Вашій ділянці розбавить загальний фон навколишніх зелених насаджень (дерева, чагарники і квітники).

Крім естетичних і декоративних якостей газон несе в собі цілий ряд функцій, що позитивно впливають на навколишній простір. Дуже міцний шар дернини, що утворюється під газоном, сприяє зміцненню грунту і ускладнює доступ пилу. Власний мікроклімат, що створюється газоном, очищає і підвищує вологість повітря.
Основні види газону

Російська

Простий газон, висотою 5 см, що росте з насіння вітчизняного виробництва. Наша трава, порівняно з канадською або датської, володіє набагато більш розвиненою кореневою системою і товстим стеблом, що говорить про стійкість зеленого покриву до витоптування.

Партерний

Партерный газон Сувора декоративна композиція, яка перебуває на точно організованою майданчику і складається з типових для цього виду газонних рослин. Зазвичай, розміщення таких газонів відбувається на передньому плані в парках, на площах перед пам'ятниками і на парадних ділянках перед будівлями. Догляд за газоном вимагає особливої ретельності і систематичної стрижки, досягаючи приблизно 3 см у висоту. Газони оформляються за всіма правилами ландшафтного мистецтва, що дає право називати їх класичними або англійськими. Мають суцільний трав'яний покрив з оксамитовою поверхнею і складним малюнком. По такому газоні не бажане ходити, окрім випадків проведення робіт з благоустрою.

Спортивний

Дуже специфічний газон, за зовнішнім виглядом нагадує галявину з різного виду трав, являє собою суцільний зелений покрив. Фактично, такий газон близький до партерного, але в деякому роді і до звичайного газону. Найбільш стійкий до витоптування, але вимагає відповідальної підготовки ґрунту і вимогливий у догляді, стрижуть газон на висоту 3-4 см.

Луговий

В основному газон призначений для прогулянок і відпочинку, але його дуже легко сплутати з мавританським, так як луговий газон - його підвид. Розміщувати газон переважно з південної сторони ділянки. Газон виглядає як майданчик з дикорослими рослинами, в оформленні також можуть брати участь лугові квіти. Один з недоліків - слабкий опір до витоптування.

Перша стрижка газону проводиться через 1,5 місяці після того, як відцвіли останній квітка, надалі газон стрижеться 2 рази на місяць, з подальшим переходом на одномісячне стрижку. Удобрювати газон слід один раз на рік. Для додання акуратного вигляду, рекомендується стригти газон до рівня 10 см.

Мавританский газон Мавританський

Значно відрізняється від звичайного газону тим, що складається переважно з багаторічних і однорічних рослин, таких як, ромашка, волошки, дзвіночки та ін. Газон всім своїм виглядом являє фрагмент первозданної природи. Здається, що догляд за таким газоном не повинен бути важким, тому що в його масі виростають знайомі нам рослини, але насправді ж це далеко не так. Що б газон виглядав розкішно і продовжував звертати на себе увагу оточуючих, дуже важливо стежити за поливом, цвітінням рослин, і скошувати по досягненню 8-10 см у висоту.

Мавританський газон - декоративний елемент ділянки, яка добре доповнить такі садові стилі, як природний і кантрі.

Розміщувати газон бажано на сонячній стороні ділянки. Враховуючи, що рослини мають різний проміжок цвітіння і вимоги до догляду, рекомендується вибирати найбільш схожі види, які об'єднає полив (проводити щодня) і клімат. Висаджувати мавританський газон бажано навесні, щоб однорічні рослини змогли зацвісти вже в серпні.

Грамотний підбір насіння, постійний догляд, акуратна стрижка - запорука гарного і залучає погляди, газону протягом усього літа.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su