Friday, April 10, 2015

Як підготувати сад до зими

Є ряд обов'язкових заходів, які необхідно провести восени, щоб підготувати ваш сад до зимівлі.
Консервація систем автоматичного поливу

Консервацію систем слід проводити до настання заморозків. Інженерні системи дуже чутливі до морозів. Зокрема, труби і форсунки потрібно продути за допомогою компресора, щоб вигнати залишилася в системі вологу. Якщо цього не зробити, то може відбутися поломка через утворення льоду. Навіть невелика кількість води може сприяти виведенню всієї системи з ладу.
Ручний полив дерев

Після того, як була законсервована система автоматичного поливу, слід використовувати ручний. Його проводять з настанням невеликих заморозків, щоб допомогти деревам краще пережити низькі температури. Особливо важливо зробити це, якщо осінь була посушливою. Що випало взимку кількість снігу може бути недостатнім, щоб наситити землю навесні. Це означає, що неполитая восени рослина не дополучит потрібної кількості вологи. Тому подбайте про це заздалегідь, якщо хочете дати можливість дереву рости і цвісти в повний зріст.
Прибирання листя

Що впала листя є доброчинної середовищем для розмноження комах, бактерій, хвороботворних грибків. Тому дуже важливо зібрати всю лежала на землі листя й спалити. Можливо, це доведеться робити кілька разів за осінь, тому що різні дерева скидають зелений покрив в різний час.

Уборка листьев Подготовка сада к зиме
Осіння обрізка

Проводити обрізку дерев і кущів потрібно дуже акуратно і м'яко, видаляючи лише хворі, засохлі і невеликі гілки. Не рекомендується робити формуючу обрізку в осінній період. Перенесіть цей захід на ранню весну. Будь обрізка послаблює дерево. Тому напередодні зими не потрібно ускладнювати йому життя, інакше воно просто не перезимує. Осінню обрізку троянд слід робити перед настанням заморозків. Це приблизно кінець жовтня - початок листопада. Обов'язково укрийте троянди після виконання всіх робіт.
Підживлення і стрижка газону

Газон та інші рослини восени слід підгодовувати добривами, які не містять азот. Інакше вони вступлять у фазу активного росту і не встигнуть підготуватися до зимівлі. Стрижку слід припинити за місяць до настання регулярних мінусових температур. При цьому останню стрижку проводять приблизно на 1/4 вище, ніж роблять при звичайній стрижці.
Укриття рослин

Укриття можна провести із застосуванням лапника і будиночків з укривного матеріалу, наприклад, агроспана. Наприклад, огорожі з самшиту, розарії, квітники з багаторічників краще вкривати ялиновим гіллям. А ось великі теплолюбні рослини, а також туї будуть краще себе почувати в будиночку з брусків і агроспана. Вони зможуть вистояти навіть під сильними ударами стихії у вигляді сильних снігопадів, вітру і граду.

Укрытие растений Укрытие лапником
Зрізка багаторічних квітів

Наприкінці жовтня саме час, щоб зрізати наземну частину багаторічних квітів. Всі зрізані листя збирають і знищують. У подрезке потребують всі багаторічні листопадні рослини, наприклад, іриси, айстри, хости, бадани та інші. Однорічні квіти просто викопують, а грунт вирівнюють. Якщо у вас є жоржини і гладіолуси, то їх цибулини слід на зиму викопати, просушити і прибрати в сухе прохолодне темне місце. Завезення родючого ґрунту, розпушування та прополювання Саме восени зручно підібратися до кожного з рослин на ділянці, щоб оцінити який додатковий об'єм грунту йому потрібно. Навесні ж навпаки, це зробити складніше. Хоча б тому, що можна пошкодити вологий грунт і газон, продавлюючи їх при ходінні. Що стосується розпушування і прополки рослин, то останній раз її роблять в жовтні. Розпушуючи грунт ви покращуєте її механічний склад, а також сприяєте більшого доступу до коріння вологи, кисню і поживних речовин.

Якщо вам складно провести всі ці заходи на своїй заміській ділянці самостійно, то має сенс звернутися в організації, які надають послуги з догляду за садом . Це буде правильним рішенням з точки зору кінцевого результату. Фахівці в галузі ландшафтного дизайну проведуть всі роботи на високому професійному рівні. А значить ваш сад відмінно перезимує!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su