Thursday, April 16, 2015

Майстер-клас: Топиарий з органзи.

Зробити щасливим іншої людини - нелегко. Але ви завжди можете подарувати своїм друзям дерево щастя. Воно приносить удачу і прикрашає інтер'єр.

Для виготовлення топіарія , так по-іншому називають це рукотворне деревце, стануть в нагоді самі різні матеріали: папір і тканину , горіхи і фрукти, цукерки і сухі рослини , черепашки і кавові зерна .

Сьогоднішній майстер-клас про те, як зробити топиарий з органзи своїми руками. Такі квіти виглядають дуже ошатно, зберігають форму та обсяг, що не обтяжуючи вироби.

Деревця, виконані з різних матеріалів, несхожі один одного, але при цьому всі вони складаються з одних і тих же елементів:

    основи для крони;
    стволика;
    підставки.

Для прикраси крони вам знадобляться органза, атласні стрічки і намистинки, для склеювання деталей - швидкосохнучий суперклей або рідкі цвяхи і шпильки для рукоділля.
Основа для топіарія

Основа крони - куля. Він повинен бути досить міцним, щоб витримати вагу всіх декоративних елементів, і легким. Найзручніше працювати з пінопластом. Крім того, підійдуть пластмасові, порожнисті усередині кулі та основа, виконана в техніці пап'є-маше.

Якщо ви хочете подарувати дерево щастя своїй другій половинці, зробіть топиарий-средце з органзи. У цьому випадку потрібно вирізати з пінопласту основу формі сердечка.

топиарий серце з органзи

У нижній частині основи необхідно залишити отвір для закріплення стовбура.
Підставка

В якості підставки можна використовувати будь-які ємності: квіткові горщики, склянки, баночки, чаші, чашки, вази, кошики і т. Д.
Головне, щоб діаметр підставки не перевищував діаметр крони, інакше композиція буде виглядати непропорційною і важкою.

В залежності від обраного стилю, зовнішню поверхню ємності декорують тканиною або покривають лаком, розфарбовують акриловими фарбами, прикрашають штучними квітами, джгутами, нитками, намистинками або стеклярусом.

топиарий з органзи своїми руками
Стволик

Товста дріт, пластикові і дерев'яні кілочки, красиво вигнуті гілки, - будь-який з цих матеріалів ви можете використовувати для виготовлення міцного стовбура.

Відрізки дроту складають разом і скручують. Поверхня змащують клеєм і декорують мотузкою, шнуром або тканиною. Красиво вигнуті гілки очищають від кори і покривають лаком.

стволики для топіарія
Квіти для топіарія

Є багато різних способів виготовлення квітів з органзи.

    Найпростіший спосіб: довгу стрічку обпалюють над свічкою і згортають, надаючи їй форму квітки. Нижній кінець закріплюють за допомогою нитки та голки. У підсумку виходять красиві рожеві бутони.
    Другий спосіб: з щільного картону вирізують шаблони двох-трьох розмірів. За ним роблять заготовки з органзи. Краю заготовок обпалюють над полум'ям свічки так, щоб краї не обсипалися, а пелюстки придбали опуклу форму.
    Робимо квітку з органзи

    Під час виконання цієї операції не варто забувати про техніку безпеки - органза легко плавиться і швидко спалахує, тому тримати її краще довгим пінцетом, а не пальцями. Заготовки укладають стопкою і скріплюють. Центр прикрашають намистинками, блискітками, стеклярусом.
    Третій спосіб: органзу нарізають по квадратах, кожен складають по діагоналі, злегка змістивши кути, і згортають віялом або гармошкою. Поєднавши ниткою або степлером кілька «кульків», отримують пишний, красиву квітку.
    Робимо Фунтик з органзи

Бутони, бантики і листя виготовляють з атласних стрічок.

Підібравши матеріали ніжних пастельних відтінків, можна змайструвати весільний топиарий з органзи. Композицію з розкішних трояндочок в такому випадку прикрашають золотими кільцями.

Зверніть увагу на цей матеріал - Як зробити шпаківню своїми руками?

Готові квіти приклеюють до основи або приколюють до неї шпильками з бусинкою на кінці (краще поєднувати і те й інше). При цьому їх чергують з іншими декоративними елементами: горіхами, цукерками, сухими квітами та злаками, фруктами і т. Д.

топиарий з органзи

Збірка

    Горщик заповнюють шматочками пінопласту, вставляють нижній кінець стовбура і заливають розчином гіпсу, алебастру або цементу. Якщо деревце досить об'ємне, а крона - важка, пінопласт можна не додавати. горщик заповнюють гіпсом
    До тих пір, поки розчин не затвердіє, необхідно стежити за тим, щоб стволик залишався в заданому положенні. Поверхня розчину прикрашають кольоровими камінцями, піском або намистинами. вставляють стовбур в горщик
    Верхній кінець стовбура вставляють в отвір крони, куди попередньо заливають швидкосохнучий клей. прикраса горщика топіарія

Готову саморобку краще тримати подалі від прямих сонячних променів, видаляючи періодично пил за допомогою спеціальної мітелочки або фена.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su