Thursday, April 9, 2015

Кам'яні фантазії в садових ландшафтах

Различные породы камня в ландшафте садового участка Елементи ландшафту з натурального каменю зараз можна зустріти практично на будь-якому дачній або присадибній ділянці. Це доріжки , огорожі , облицювання архітектурних об'єктів, альпійські гірки , рокарії та багато іншого. Використання натурального каменю в ландшафтному дизайні - це завжди стильно, практично, комфортно і просто красиво, а ще кам'яний декор створює деколи таке необхідне відчуття надійності і стабільності.

Камінь доречний в будь-якому саду, сперечатися з цим твердженням складно, та й не потрібно - мова в даній статті піде про інше: який камінь підбирати для тих чи інших елементів ландшафтного дизайну і які існують оригінальні способи декорування ділянки каменем.
Породи натурального каменю, застосовувані в ландшафтному дизайні

Перелік мінералів, які можуть бути використані в ландшафтному дизайні, дуже великий. Крім того, різноманітні форми, які може мати та чи інша порода каменю: наприклад, один тільки мармур може мати вигляд крихти, щебеню, глиб (буту) або плитки. Різні породи каменю володіють різною вологостійкість, зносостійкість, декоративної цінністю, а тому кожна з них знаходить в ландшафтному дизайні свою сферу застосування. Розглянемо найбільш популярні породи каменів, що використовуються для оформлення садових ділянок.

Галька - це різнорідний по мінеральному складу округлий камінь, відшліфований природним чином річковий або морською водою. Розмір каменів може бути дуже різним. Галька водостійка й зносостійка, найчастіше вона застосовується для мощення доріжок, облицювання фонтанів та водойм , обрамлення квітників , створення альпійських гірок і підпірних стінок.

Использование мрамора и мраморной крошки в ландшафтном дизайне Піщаник може мати щільну (кременисту), або пухку (вапняну) структуру. Обидва види каменю володіють багатою колірною гамою і характеризуються високою морозостійкістю і вологостійкістю. Різноманітність відтінків дозволяє використовувати щільні пісковики для створення музичного мощення на доріжках і майданчиках. З кварциту, високоміцної різновиди пісковика, споруджують поріжки, сходи, подіуми. М'які песчаниковиє камені в ландшафтному дизайні використовують в основному для облицювання - вони пластичні, легко піддаються обробці і виглядають дуже декоративно. Пісковиковий бут може використовуватися в якості матеріалу для саду каменів або як самостійні елементи ландшафту.

Черепашник - виключно оздоблювальний камінь. Він м'який і пластичний, а тому легкий в обробці. Його особлива фактура - залишки древніх молюсків, скріплених вапняком - робить його виключно декоративним і несхожим ні на які інші породи каменів.

Сланець, подібно пісковику, буває твердим і м'яким. У ландшафтному дизайні м'які види сланцю практично не використовуються, в ось тверді сорти, навпаки, знаходять широке застосування. Декоративність сланцю полягає в унікальних малюнках на ськолах і зрізах каменю. Особливо міцні сланці можуть служити матеріалом для мощення подіумів, майданчиків доріжок. Крім того, сланець застосовують для облицювання, обрамлення клумб, створення альпійських гірок, побудови невисоких огорож. Шунгитом, або шунгітовий сланцем облицьовують внутрішні поверхні штучних водойм. Цей камінь є кристалічним фільтром, який очищає воду від шкідливих домішок.

Мармур в судовому ландшафті - це сама вишуканість і благородство. Великі відшліфовані камені з мармуру самі по собі є розкішною прикрасою будь-якої ділянки, їх розташовують, як правило, на увазі, в добре доглянутому місці. Мармурова крихта різних відтінків - це прекрасні кольорові камені для ландшафтного дизайну. Її використовують для декоративної відсипки , оформлення краю квітників, створення сухих струмків . Доріжка, усипана мармуровою крихтою, що не буде слизькій після дощу. З тієї ж причини цільні мармурові плити з успіхом застосовують для створення ступенів та оформлення території навколо фонтанів. Светящаяся галька

Граніт - камінь з багатою гамою кольорів і оригінальними малюнками на шліфованої поверхні, ніж з успіхом користуються ландшафтні дизайнери. Гранітна плитка використовується для музичного мощення майданчиків, переважно закритих, бо мокрий шліфований граніт досить слизький. Гранітне облицювання цоколів будинків і низу огорож виглядає монументально і благородно. Гранітна крихта - практично універсальні камені для ландшафтного дизайну, вони широко застосовуються для різного роду декоративних відсипань, оформлення альпінаріїв, клумб і квітників.

У ландшафтному дизайні використовуються й інші породи каменів. Кожна з них має свої фізичні особливості і декоративні властивості. Їх можна застосовувати окремо або поєднувати між собою, створюючи унікальні елементи садового ландшафту. Причому дикий камінь у ландшафтному дизайні можна використовувати не тільки звичним чином: трохи фантазії і творчості - і звичайний камінь або кам'яна крихта перетвориться на щось фантастичне!
Свіжі ідеї ландшафтного дизайну з каменями

Габіони - один з оригінальних способів використання каменю в ландшафтному дизайні. Російські фахівці по ландшафтах почали практикувати його не так давно, запозичивши ідею у європейських колег. Габіони - це сітки з дроту, наповнені каменями. Сітка, виконана з жорсткої дроту, повинна мати осередки менші за розміром, ніж камені, якими вона буде наповнена, а наповнюють дротяні конструкції найчастіше галькою. Сеткам можна надавати різну форму - вони можуть служити огорожею, підпірною стінкою або навіть садовою скульптурою - все залежить від фантазії автора і потреб ділянки в тих чи інших елементах.

Отсыпка из окрашенного щебня Світяться камені для ландшафтного дизайну - ще одна ідея, яка допоможе зробити ваш сад самим неповторним і загадковим під місяцем, адже ефект світіння каменів буде видно тільки в темний час доби. Створити такі камені своїми руками не складе труднощів. Для цього достатньо покрити камені Світлонакопичувальні фарбою ТАТ33. Протягом дня пофарбовані камінчики практично нічим не відрізнятимуться від звичайних, а з настанням темряви вони почнуть випромінювати ніжне світіння. В ландшафтний дизайн камені з таким ефектом можуть знайти саме різне застосування: їх можна розташовувати по краях доріжок і зон відпочинку, в квітниках, поруч із самими ефектними рослинами вашого саду і навіть у водоймах - фарба абсолютно нешкідлива для здоров'я людини, а також для ставкової флори і фауни. До слова сказати, використання світяться каменів дозволить вам заощадити на електриці.

Фарбування щебеню потребують спеціального обладнання та пігментів, тому виготовити кольорові камінчики для ландшафту в домашніх умовах досить складно, а ось придбати їх - не складе труднощів. Відсипання з кольорового щебеню виглядає абсолютно дивовижно як самостійний елемент ландшафтного дизайну і в композиції з рослинами.

Звичайно ж, нові способи використання природного каменю в ландшафтному дизайні необхідно гармонійно поєднувати з традиційними, адже навіть звичайну садову доріжку можна за допомогою каменю зробити оригінальним і ефектним прикрасою ділянки. Що ж стосується сухих струмків, кам'янистих садів, альпінаріїв, рокаріїв, терас - тут застосування каменю дає широкий простір для творчості. Так що генерує ідеї і реалізуйте їх, перетворюючи ваш ділянку за допомогою природного каменю. Успіху!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su