Sunday, April 5, 2015

Ермітаж як особливий вид садового павільйону

Слово «Ермітаж» у більшості росіян асоціюється з всесвітньо відомим музеєм в Санкт-Петербурзі і московським пам'ятником садово-паркового мистецтва. Але у цього поняття є ще одне значення, яке має безпосереднє відношення до облаштування присадибної ділянки - це особливий вид павільйону, призначений для усамітнення.
Екскурс в історію

У сучасних садах ермітажі зустрічаються досить рідко, хоча в Росії такі споруди відомі з часів Петра Великого. Тоді вони використовувалися для проведення таємних переговорів. Зберіганню секретів сприяла внутрішня архітектура цих будов - в двоповерхових будинках не було сходів, і переговорники переміщалися на верхній поверх в спеціальних кріслах, оснащених системою тросів і приводяться в рух слугами.

Втім, набагато більше відношення до ландшафтного дизайну мала інша запобіжний засіб: ермітажі будувалися на відкритій, добре проглядається місцевості. Про це говорить саме назви будови: «hermitage» в перекладі з французької означає «пустеля». Таким чином, у лазутчика, який побажав непомітно проникнути в Ермітаж, було мало шансів на успіх - він ризикував бути поміченим видали крізь численні вікна другого поверху.

Величина і ступінь впорядкованості павільйонів-ермітаж була різна, нерідко там знаходилися колекції картин, бібліотеки та ін. Ті з Ермітажу, які являють собою архітектурну і художню цінність, дбайливо зберігаються нині в парках Петергофа і в Кусково і є привабливим видовищем для туристів.
Концепт павильона-эрмитажа Сучасна інтерпретація садових Ермітажі

Створення ермітажу на присадибній ділянці, звичайно ж, не передбачає створення архітектурного шедевра або місця для плетіння інтриг. Повернемося до тлумачення назви об'єкта: Ермітаж як елемент облаштування саду - це, по суті, павільйон, розташований на відкритому майданчику. А відкриті майданчики є практично на будь-якому дачній ділянці. Зрозуміло, можна знайти їй і інше застосування, але чому б не розглянути садовий Ермітаж в якості одного з варіантів?

Такий павільйон може скласти конкуренцію альтанці. Якщо остання є відкритою конструкцією, то Ермітаж закритий для атмосферних впливів. Хорошу оглядовість йому забезпечать великі вікна, або панорамне скління однієї або декількох стін. У багатьох випадках така споруда у дворі може виявитися не зайвим. Дачний Ермітаж - ідеальне місце для відпочинку: тут можна організувати дитячі місця для денного сну, обладнати приміщення для вечірніх посиденьок і т.п. Нагадаємо, що використання москітних сіток допоможе захистити його від комах, що актуально протягом усього теплого сезону. Якщо в будинку немає закритої тераси або веранди, садовий Ермітаж може з успіхом замінити їх.

Стилістичні рішення павільйонів можуть бути самі різні. Головне - щоб стиль ермітажу гармоніював з рештою будівлями і навколишнім ландшафтом.
Современное решение садового эрмитажа Ермітаж в ландшафтному дизайні

За великим рахунком, зовсім не обов'язково зводити садовий Ермітаж в центрі майданчика - його місцем може стати край галявини або берег водойми . Тильна стіна споруди може бути глухий. Однак, оскільки концепція передбачає значну оглядовість, скління буде займати значну площу ермітажного фасаду. Звідси випливає, що розташовувати такий павільйон в безпосередній близькості від дитячої або спортивної площадки не варто.

Оптимально розташувати глуху сторону павільйону з південної або південно-західного боку щоб уникнути перегріву приміщення. У склінні доцільно передбачити кілька стулок.

Що розташувати поруч з садовим павільйоном? Штучне водоймище або невеликий фонтан , що поєднується з ермітажем за стилем, наповнить повітря прохолодою і свіжістю, створюючи сприятливі умови для відокремленого відпочинку. Поблизу будови можна також облаштувати зону барбекю або створити альпінарій .
Озеленення майданчики близько ермітажу

Дизайн участка возле павильона-эрмитажа Наявність хорошого газону на відкритому просторі близько садового ермітажу - те саме рішення, яке напрошується в першу чергу. Урізноманітнити пейзаж можна за допомогою клумб і квітників , вкраплених в газон і розташованих уздовж доріжок квіткових бордюрів.

Не будемо забувати про те, що стиль Ермітаж не передбачає високорослих рослин, тому вибір рослин для висадки на ермітажний майданчику обмежується низькорослими і сланкими формами. Крім того, рослини для відкритого простору повинні бути світлолюбними і по можливості засухостойкімі. Віддати перевагу варто таким рослинам, як бадан , адоніс , вероніка , примули , айстри , низькорослі форми цибулинних рослин , седума , маку , хризантем та ін. Доречні тут будуть і невисокі декоративні злаки . Якщо на майданчику перед садовим ермітажем буде організований регулярний полив - асортимент рослин можна розширити більш вологолюбними видами.

Дерева і чагарники поблизу Ермітажі НЕ висаджують, їх можна розташувати хіба що з тильного боку споруди.

Відзначимо, що облаштувавши свою ділянку павільйоном-ермітажем, ви оптимізуєте свій життєвий простір, купуєте прекрасне місце для спокійного відпочинку, а заодно отримуєте можливість насолоджуватися навколишніми пейзажами або ж контролювати значну частину двору. Так що, упорядковуючи дачну ділянку, згадайте про існування садових Ермітажу - можливо, це саме те, що вам потрібно!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su