Sunday, April 5, 2015

Садові спецефекти з квітів

Квіти - без сумніву, невід'ємний атрибут будь-якого садової ділянки. Вони - його настрій, чарівність, шарм. А ще квіти - це цінний і ефективний інструмент ландшафтного дизайнера, адже з їх допомогою можна не один раз за сезон оновлювати загальну картину саду, маніпулювати візуальним сприйняттям простору, розставляти акценти, міняти освітленість саду та багато іншого.

Грамотне поєднання кольорів в саду може формувати ефекти, необхідні в тому чи іншому місці ділянки і впливають при цьому на загальний вигляд саду. Ось декілька хитрощів, які допоможуть без зусиль перетворити ваш сад, зробити його цікавішим, а, можливо, і приховати деякі вади.

Ефект «развеществления», пропонований дизайнерами - відмінне рішення для маленьких садів. Його суть - розміщення по всьому простору саду великої кількості квітників різних розмірів всюди, де тільки можна. Квіти в них, нехай навіть найпростіші, повинні бути яскравими і різноманітними. Безліч великих і маленьких квітників, «розкиданих» по саду, створить дещо незвичний ефект «саду в квітнику» - повної протилежності квітника в саду, оптично розмиваючи і розсуваючи межі ділянки. Тоді справжні параметри саду оцінити «на око» буде досить непросто.

«Ситцевий» ефект полягає в застосуванні кольорів двох кольорів: однотонні будь-якого кольору і строкаті, в яких присутня відтінок перше, приміром, фіолетові і біло-фіолетові. Спосіб підходить для вертикального озеленення монументальних зборів, занадто явно вказують на межі ділянки. Близько такої споруди висаджуються рослини з однотонними квітами, а строкаті сорти (плетістиє або ампельні) розміщуються на вертикальній площині. Добре виглядає квітковий «ситець» і в клумбах, розташованих по краях ділянки або в тих місцях, де потрібно створити ілюзію нечіткості контурів.

Роскошный наряд для скромного забора Ефектні квіткові композиції в саду завжди доречні. З їх допомогою можна зорієнтувати увагу глядача в потрібному напрямку, замаскувати непривабливу частину двору, заповнити вільний простір. І тут фантазія квітникарів отримує повний простір. З непоказною купини за допомогою квітів та декоративних злаків можна створити симпатичного «їжачка», на місці, що звільнилося від розсади, можна висадити «квітковий водойма» або «перський килим", не викорчуваний пеньок перетворити в «квітковий фонтан» і т.д.

Ефект освітлення кутів застосовується у віддалених і затінених місцях ділянки. Зробити їх світліше допоможуть білі, блідо-рожеві, світло-жовті квіти. До речі, в таких місцях можна висаджувати також чагарники і напівчагарники зі світлою листям.

Ефект рамки застосовують багато квітникарі, обрамляючи одним або декількома гармонійно підібраними сортами квітів водойму , доріжку , газон , майданчик та ін. Тут важливо, щоб квіткова рамка становила єдине ціле з обрамляють об'єктом. Варто відзначити, що квіткове обрамлення виглядає ефектно не тільки в горизонтальній, а й у вертикальній площині.

Маскує ефект добре знайомий більшості квітникарів. Коли потрібно приховати невдалий край доріжки, непривабливий фундамент, будь-який інший не надто декоративний елемент двору - на допомогу приходять квіти. Для маскування відмінно підходять високі або середньовисокі рослини з пишним густим листям - бадан , нигелла , хоста , дельфініум .

Оригинальные клумбы с объёмными цветочными композициями Ефект випадковості - як правило, ефект однієї квітки, який немов би ненароком з'являється в самому несподіваному місці. Ця квітка неодмінно повинен відрізнятися від розташованих поблизу рослин, звертати на себе увагу. Такі штрихи роблять сад цікавіше, вони - свого роду запрошення до подальшої прогулянці, пошуку нових сюрпризів.

Ефект об'ємності найчастіше присутня в міксбордерах і змішаних квітниках. Квіткові композиції з елементами різної форми, кольору й обсягу виглядають привабливо і навіть заворожуюче - їх хочеться розглядати довго і в різних ракурсах.

Застосовуючи в своєму саду перераховані вище та інші прийоми, необхідно пам'ятати про те, що сама забарвлення квітів здатна створювати певний ефект. Так, створюючи композиції рослин в саду, слід пам'ятати, що квіти холодних відтінків візуально віддаляють об'єкти, рослини теплих тонів - наближають. Сині, голубі, фіолетові тони надають атмосфері саду урочистість, жовті та оранжеві створюють відчуття домашнього затишку, відтінки червоного пробуджують активність. Білий колір вважається нейтральним, тому крім самостійного використання він може стати чудовим тлом для інших рослин, крім того він вносить гармонію в будь-яку квіткову композицію.

Таким чином, створюючи композиції з квітів в саду, ви не можете не тільки прикрасити дачний або присадибну ділянку, а й домогтися певних ефектів та ілюзій, які зроблять його справді унікальним, неординарним. Виберіть ті спецефекти, що підходять для вашого саду або створіть власні, адже пора для садових експериментів і творчості вже настала!

1 comment:

  1. Я настільки вдячний Elegantloanfirm за те, що допомогли мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. Моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз є власною справою, яку я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я так вам вдячний, містере Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.

    ReplyDelete

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su