Wednesday, April 1, 2015

Рибки в судовому водоймі

Ставок на присадибній ділянці - це не тільки ефектна прикраса ландшафту, але й додаткові можливості для створення комфортного мікроклімату. Функції садових водойм можуть бути різними, але особливою чарівністю і привабливістю володіють ставки, населені декоративними рибками. Створити штучне міні-озерце у власному дворі або на дачній ділянці - завдання не найпростіше, але результат того вартий. Потрібно тільки чітко уявляти собі, яким саме має бути ваш майбутній водойму, що в ньому буде рости і хто буде жити.
Ставок для декоративних рибок: яким йому бути?

Досвідчені прудовики стверджують, що акваріумні рибки можуть добре почуватися як у водоймах з природним дном, так і з дном, фанерованим гідроізоляційним матеріалом, наприклад, бутилкаучуковой гумою або полівінілхлоридної плівкою.

Пруд для декоративных рыбок Вода в ставку повинна бути чистою. У неї не повинні потрапляти добрива з городу, якщо водойма підживлюється за рахунок грунтових вод. Якщо ж вода в резервуар надходить з водопроводу - її слід фільтрувати від домішок.

Важливим фактором для декоративного ставка є його глибина. Вона безпосередньо заздрості від того, які породи рибок будуть мешкати у водоймі і які водні рослини його прикрасять. Фахівці рекомендують створювати ставки глибиною не менше 60 см, але краще - більше, адже ставкової зелені і вихованцям необхідно достатній простір для комфортного проживання, оскільки і ті, й інші мають властивість рости і розмножуватися. А значить, якщо ставок розрахований на багаторічне використання, слід враховувати, що біологічна навантаження на нього в перспективі буде зростати. Якщо ж рибки в судовому водоймі будуть жити цілий рік, резервуар повинен містити так звані зимувальні ями - ділянки глибиною 1,8-2,0 метра. До того ж глибокий водойму в спекотні дні не буде прогріватися до самого дна, і вихованці завжди знайдуть собі там місце з комфортною температурою. Однак біля ставка має бути і добре прогрівається мілководді - місце для неглубінной рослинності і сприятливе середовище для розмноження мікроорганізмів, що є природним риб'ячим кормом.

Для будь-якого рибного ставка необхідною умовою є наявність водяній флори. Вони не тільки прикрасять водойму, але і послужать для рибок укриттям від спекотного сонця і від природних ворогів. А деякі рослини, такі, як водяний гіацинт (Eichornia crassipes), послужать природними водяними фільтрами.
Вибираємо вихованців

Декоративні рибки для ставка купуються, як правило, в спеціалізованих магазинах. Але, перш ніж робити покупку, необхідно розрахувати оптимальну кількість вихованців - це допоможе уникнути перенаселення ставка. Для розрахунку потрібно знати площу поверхні вашого водоймища - саме від неї напряму залежить кількість особин. Фахівці пропонують універсальну формулу, яка підходить для обчислення кількості всіх риб (крім коропа вряди - для нього потрібно значно більше місця): на 0,1 м2 площі водного дзеркала повинно доводиться 2,5 сантиметра довжини тіла риби.

Найпопулярніші рибки для ставка на дачі:

Кольорові коропи, або вряди - приголомшливо красиві рибки, що мають найрізноманітнішу забарвлення. Вони невибагливі і нелякливі, але для їх утримання необхідний досить великий водойму. Рекомендовані параметри дачного житла для вряди: площа поверхні мінімум 7,5 м2 і глибина не менше 1,2 м.

Декоративні різновиди карася (золота рибка, комета, шубункіни) ярки, добре видно у водоймищах і невибагливі у догляді, тому ідеально підходять для утримання навіть в ставках невеликого розміру. Єдина умова для їх хорошого самопочуття - наявність водяній рослинності. Вони швидко розмножуються, тому для первісного заселення в ставок їх потрібно зовсім небагато.

Цветные карпы (кои) - идеальный вариант для пруда на даче Орфи (золотий язь) - чудові декоративні рибки для ставка. Люблять триматися на поверхні води, полюючи на комах. Симпатичні і дуже рухливі, а тому привабливі. Орфи - відмінний вибір для ставків з ґрунтовим дном, вони не зариваються в мул, роблячи воду каламутною. У великих ставках язь може досягати вельми солідних розмірів, виростаючи в довжину до 50 см.

Уклейка - маленька кумедна рибка, яка полює на дрібних комах, вистрибуючи з води і збиваючи їх краплями. Харчується також ніжними стеблами водних рослин, тому з точки зору ландшафтного дизайну ідеальним місцем для проживання уклеек стане водойму, стилізований під старий занедбаний ставок.

Гірчак - невеликі стайня рибки, що живуть у повільно поточною або стоячій воді. Самці горчака в період нересту набувають ефектну забарвлення. Для розмноження цих рибок у водойму слід підселити молюска беззубку - в його раковину гірчак відкладає ікру.

Важливо пам'ятати, що не всі акваріумні рибки в ставку будуть почувати себе однаково добре, тому перш ніж випустити у водойму будь-яких інших вихованців - порадьтеся з фахівцем.
Ставок плюс рибки

Заселяти рибок у водойму потрібно лише через місяць після того, як в нього були висаджені водні рослини . Протягом всього часу транспортування вихованців від магазину до ставу, їх слід тримати в прохолоді. Потім рибок прямо в магазинній упаковці (в целофанових пакетах) потрібно покласти в ставок і притенить їх чим-небудь, наприклад, газетою або листом лопуха. Через годину пакет можна розв'язати і хлюпнути туди трохи ставкової води. Зачекавши приблизно 10 хвилин, рибок можна випускати у водойму.

Пам'ятайте, що декоративні рибки в судовому водоймі не повинні сусідити з рибами, взятими з природного середовища існування щоб уникнути інфікування шкідниками.

Рибки для ставка на дачі в період активності - навесні і влітку - потребуватимуть підгодівлі. Корм слід розсипати по поверхні води, а все те, що через деякий час залишається нез'їденим слід прибирати з поверхні водойми.

Заселений рибками ставок необхідно постійно підтримувати в чистоті. Це не складе складності, якщо користуватися спеціально призначеними для цього пристроями - фільтрами, водними пилососами та іншими приладами, а також засобами для хімічного та біологічного очищення води.

Якщо рибки для ставка на дачі збільшили популяцію, і ви помічаєте, що їм стало тісно - необхідно подбати про створення системи аерації, яка забезпечить додаткове насичення води киснем.
Де замовити рибкам?

Дачный пруд зимой На це питання існує всього два варіанти відповідей: будинки в акваріумі і в зимувальної ямі ставка. Якщо ставок мілкий, то вода в ньому, навіть якщо не промерзне до дна, все ж придбає температуру близьку до дискомфортною для рибок нульовій позначці. Щоб не ризикувати вихованцями, краще забрати їх на зиму в домашній акваріум.

Якщо ж у водоймі обладнані зимувальні ями (місця, глибина яких сягає 1,8 - 2,0 метра), декоративні рибки для ставка прекрасно перенесуть в них найлютіші морози. У цьому випадку потрібно буде подбати, щоб ставкові жителі під льодом не відчували дефіциту кисню, щотижня прорубуючи лунки над місцями риб'ячої зимівлі.
Приємні клопоти

На перший погляд турбота про декоративних рибок може здатися заняттям важким і складним. Насправді таке проведення часу доставить чимало задоволення не тільки вам, але і залученим у процес домочадцям. Діти і дорослі зазвичай охоче дбають про симпатичних, рухливих, цікавих істот.

Тих, хто побоюється, що рибки можуть стати об'єктом полювання домашніх кішок, поспішаємо заспокоїти - власники ставків і котів запевняють, що їх пухнасті і лускаті улюбленці не конфліктують між собою і чудово уживаються на одній території.

Процес розведення рибок привабливий ще й своєю динамікою: знадобиться зовсім небагато часу - і чудовий ставок з яскравими, грайливими вихованцями стане справжньою «родзинкою» вашого присадибної ділянки та предметом гордості всієї родини!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su