Friday, April 10, 2015

Японські сади

Основними елементами японського саду є камені, вода, пісок і рослини. Все це несе певний сенс. Адже в японській культурі дуже важливу роль відіграє символізм.
Камені

Камені в японському саду являють собою не що інше, як гори.

Треба відзначити, що не можна просто розкидати каміння по ділянці і назвати це японським садом, в цьому стилі ландшафтного дизайну важливу роль відіграє гармонія, місцерозташування і осмисленість кожної, навіть найменшої деталі. Верхи майстерності по створенню саду каменів буде випадок, коли звідки б ви не дивилися на сад, один з каменів завжди буде приховано за іншими. Це говорить про те, що в житті завжди є невідоме, невидиме оку, але, тим не менш, існуюче.

Использование кустов в японском саду Мост через пруд в японском саду
Вода і пісок

Вода в японській культурі це символ життя, тому в японському саду без води не обійтися. Якщо ділянка дозволяє, то можна зробити невеликий ставок обкладений камінням. Вода буде символізувати море, а камені - берега. Якщо ж ділянка невелика, і робити ставок ніде, то воду може замінити пісок. Борозни, залишені в піску, будуть зображувати хвилі або течія річки. Кола навколо каменів, не що інше, як прибійна хвиля.

Оформление японского сада Тропинки в японском саду
Рослини

Рослини не менш важливі в японському саду. Це можуть бути як невеликі чагарники, так і цілі дерева. Єдиним критерієм при виборі рослин для японського саду буде їх одноцветность. Японський сад не терпить строкатого і "різношерстого", це завжди гармонія, єдність. Тому в колірній гамі це повинно проявлятися стриманістю і подобою. Рослини в основному служать для акцентування уваги на тих чи інших деталях, але також можуть виконувати роль відокремлених символів, наприклад, росле дерево, символізує похилого навченого досвідом людини, а невеликий паросток поруч з ним це його учень, якому ще належить пройти весь цей життєвий шлях .

Якщо все це правильно розташувати, з'єднати стежками - символізують життєвий шлях; містками - крихкість буття; прикрасити рослинами - символами всього живого. При цьому вкласти в кожну деталь свого японського саду якийсь сенс, то можна досягти тієї досконалості, до якого здавна прагнуть японці.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su