Monday, April 6, 2015

Камін під відкритим небом

Вогонь - одна з тих стихій, якими можна милуватися нескінченно, він чудовий і небезпечний, здатний дарувати тепло і руйнувати. Прекрасно, коли вогонь творцем, коли він дарує світло і тепло, допомагає готувати їжу. Мабуть, кожен з нас не раз підлягає дивився на полум'я багаття або палаючі в каміні дрова. Чарівне видовище, чи не так?

Чарівність живого вогню не залишилося непоміченим ландшафтними дизайнерами, адже садову ділянку - ідеальне місце для створення красивих і безпечних вогнищ, які зможуть зробити затишніше прохолодний вечір і похмурий ранок. У цьому відношенні одним з новітніх вишукувань фахівців з ландшафтам є садові каміни. Камін під відкритим небом - це свіже та неординарне рішення для організації садової зони відпочинку. Прикрасити свій двір такою конструкцією не так вже й складно - її можна купити в готовому вигляді, найняти фахівців, які зберуть піч безпосередньо у вашому саду, а ще можна скласти садовий камін своїми руками.
Якими бувають садові каміни

Садові печі і каміни можуть бути різними по конструкції, що безпосередньо залежить від їх призначення. До початку будівництва потрібно визначитися, який саме камін вам потрібен.

Якщо ви відводите каміну роль садового декору, маєте намір милуватися вогнем і грітися біля нього в прохолодну погоду - краще вибрати конструкцію, подібну домашнім камінів. Подібну форму можуть мати й популярні каміни-барбекю, важливо тільки грамотно вбудувати в них грати і оснастити навісом. Ще один варіант - каміни з плитою, складові альтернативу літній кухні. Тут також необхідний навіс, а сама конструкція більше походить на невелику піч, що, втім, не позбавляє її декоративності.

В інтернеті можна знайти безліч готових схем садових камінів, пропонованих фахівцями-пічниками. Важливо вибрати ту з них, яка найкращим чином відповідає вашим вимогам.
Де будувати садовий камін

Саме відповідне місце для садового каміна - тихий куточок близько майданчики для відпочинку або зони барбекю. Здавалося б, все просто: тим, хто відпочиває поблизу каміна, дим докучати не буде - він випарується в трубу, але тут виникає необхідність подбати і про прилеглих об'єктах. Маючи в своєму розпорядженні камін в саду недалеко від будинку, слід врахувати панівне напрямок вітру в можливих місцях розташування каміна. Встановити його потрібно так, щоб вітер не направляв дим і кіптява у вікна і двері. Не варто також допускати, щоб задимлюють такі ділянки саду, як дитяча або спортивний майданчик, внутрішні дворики.

Крім того, садовий камін необхідно грамотно вписати в ландшафтний дизайн ділянки. Висаджувати будь-які рослини в безпосередній близькості від нього не рекомендується - камін повинно оточувати відкритий простір. Не варто висаджувати поблизу камінної зони вибагливих екзотів, краще обійтися звичайним газоном або клумбою з простими яскравими квітами. Зробити майданчик з каміном більш затишною допоможе жива огорожа або декоративна отгораживающая стінка, розташована з підвітряної сторони.
Що знадобиться для будівництва каміна

Щоб побудувати камін в саду своїми руками, не обійтися без креслення або схеми. Якщо ви вперше беретеся за облаштування садового каміна і не маєте намір звертатися за допомогою до фахівців, зупиніть свій вибір на простій і зрозумілій проекті.

Зона отдыха с декоративным камином Потрібно також запастися необхідними інструментами і матеріалами. Для простого декоративного каміна фахівці рекомендують мати:

    дошки для опалубки;
    цемент і пісок;
    щебінь;
    ємність і лопатку для вимішування бетону;
    звичайний і вогнетривку цеглу;
    металеву решітку;
    металевий профіль;
    арматуру;
    рівень;
    кельму;
    молоток каменяра;
    матеріал для зовнішньої обробки каміна.

Кількість і перелік матеріалів може коригуватися в залежності від індивідуальних вимог проекту.
Порядок кладки каміна

Підготовчий етап. Будівництво каміна починаємо з розмітки території. Потім викопуємо траншею під фундамент. Глибина її повинна бути не менше 40 см, а ширина - приблизно на 10 см більше передбаченого проектом розміру фундаменту, це припуск на вільний простір біля конструкції.

Заливка фундаменту. Траншею засипаємо 10 сантиметровим шаром щебеню. По периметру траншеї монтуємо опалубку. Встановлюємо арматуру. Після того, як підстава повністю підготовлено, робимо бетонний розчин з щебеню, піску та цементу в пропорції 4х3х1. Ретельно перемішаним складом заливаємо траншею, розрівнюємо поверхню і залишаємо фундамент для повного висихання на 2-3 дні. Коли розчин схопиться - не забуваємо прибрати опалубку.

Цегляна кладка. На підготовленому фундаменті розмічаємо проектні контури каміна, викладаючи цеглу «всуху» і ретельно вирівнюючи прямі кути. Потім викладаємо перший ряд цегли на розчин. За допомогою рівня перевіряємо, чи рівно викладений цегла. Нерівності коригуємо, потроху зміщуючи цеглини молотком каменяра. Викладаємо другий і наступні ряди, стежачи за тим, щоб кладка залишалася рівною.

Для топки застосовуємо вогнетривку цеглу. Щоб підвищити жаростійкість бетону при кладці вогнища, в розрахунку на кожне відро розчину додаємо по 1,5 кг солі, або використовуємо спеціальні готові суміші. На дно топки встановлюємо металеву решітку. Якщо гирлі каміна необхідно оформити у вигляді арочного склепіння, виготовляємо шаблон у формі арки з гнучкого матеріалу, наприклад, фанери і на нього укладаємо цеглини, роблячи між ними клиноподібні зазори, заповнені розчином.

Садовый камин с плитой Облицювання. Зовнішню поверхню каміна зашкурівают, потім облицьовують жаростійким матеріалом. В якості обробки для вуличного вогнища добре підійде доломітове або базальтова плитка, або кахель відповідної якості. Слід уникати облицювальних матеріалів, чутливих до температурних контрастів і негативних кліматичних впливів.

Камін практично готовий. Залишилося захистити димар від дощу бляшаним ковпаком і дочекатися повного висихання конструкції.
Догляд за садовим каміном

Містити садовий камін в порядку не складно. Протягом усього часу його використання досить лише прибирати золу в міру її накопичення. До зими конструкцію потрібно очистити від забруднень і зачохлити для кращого збереження.

На закінчення відзначимо, що розглянута вище технологія - один з найпростіших способів будівництва садового каміна. Звичайно, не всі розташовують будівельними навичками, які дозволять швидко впоратися із завданням, але якщо час дозволяє - ризикніть, справа варта того! Результатом стане затишна, неординарно обладнана зона відпочинку. Навіть простенький камін в будь-яку погоду доставить вам масу задоволення від перебування на вулиці і додасть особливу чарівність вашому саду.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини raspberry.io rayon.cv.ua rapz.ru redbus.ru re61g.ru realty.zaxa.ru q8mazad.com renovac.ru recepty-everyday.ru redray-lnr-news.su